PUBLICITAT

L'acusat per un xoc mortal passarà un any de presó ferma

  • El jove va donar positiu en el control d'alcoholèmia i viatjava a gran velocitat
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Carretera de la Margineda, per on es va produir l'accident. Foto: EL PERIÒDIC

El jove que va provocar un accident mortal a finals de l'any passat a la rotonda de la Margineda complirà tres anys de presó, el primer d'ells ferm, per un delicte major d'homicidi amb imprudència greu. A més de romandre sense permís de circulació per un període de cinc anys. La sentència es va atenuar, va declarar ahir el Tribunal de Corts quan va notificar al jove la decisió, degut als esforços que havia fet aquest en indemnitzar a la família de la víctima, residents a Espanya.

Els fets van ocórrer de matinada, quan la víctima va arribar al Principat des de València, en un turisme BMW que anava seguint altres dos cotxes, tots familiars i amics que anaven a passar uns dies esquiant. Quan circulaven en fila per la carretera de la Margineda en direcció a la capital, un Honda Civic en direcció contrària es va topar amb ells. Tot i que hi tenia dos carrils en la seva direcció, al final va acabar provocant l'accident mortal.

Un amic de la víctima, que anava en el primer cotxe, va dir durant la vista del passat mes de juny, que «es veia que provocaria un accident», i que per això el van esquivar. Fet que no va poder fer el tercer cotxe. Aquest va impactar amb el turisme Honda, amb matrícula andorrana.

Els informes policials van dictaminar que el xoc va ser molt fort, fins i tot per fer que els dos turismes recorregissin una gran distància, fet que evidencia l'excés de velocitat. D'altra banda, a l'acusat li van practicar la prova d'alcoholèmia a les dues hores i mitja i va donar positiu amb 0,82 grams per litre de sang. Segons va explicar la policia, la causa de l'accident va ser la barreja de «fatiga i alcohol», a més d'unes «condicions extremes de velocitat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT