PUBLICITAT

El PS creu que el Govern haurà de fer marxa enrere

  • Insisteixen que no es pot licitar l'heliport nacional a uns particulars
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La pancara que la Plataforma No a l'Heliport al Patapou va penjar davant el Comú d'Andorra la Vella. Foto: ÀLEX LARA

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va adreçar ahir mateix una carta a la cònsol major d'Andorra la Vella, en la qual li comunica la «total disconformitat i ferma oposició al procediment emprat pel Govern en la preparació i ulterior adjudicació» de la concessió administrativa d'unes línies de vols regulars d'helicòpters, així com de la construcció de l'heliport nacional. De fet, els termes de la carta van en la mateixa línia que el PS ha defensat des del primer moment, abans fins i tot de l'adjudicació, per la qual cosa Bartumeu subratlla que no es pot titllar els socialdemòcrates «d'oportunistes».

En un comunicat emès ahir a la tarda, després d'enviar la carta a Rosa Ferrer, els socialdemòcrates recordaven que, el 3 de febrer, ja havien demanat al Govern el plec de bases del concurs. És més, tant el 19 d'abril com el 14 de juny, el conseller David Ríos va preguntar a l'Executiu sobre el procés d'adjudicació.

Pel que fa a l'informe que ha encarregat el Govern a experts francesos sobre la ubicació de l'heliport al Roc del Patapou, Bartumeu considera que aquesta maniobra respon a la necessitat de «disfressar la marxa enrere que el Govern haurà de fer inevitablement», un cop avaluïn la dificultat que tindran des del punt de vista legal per defensar i guanyar davant dels tribunals. I és que segons el cap de l'oposició, el problema no és només que l'emplaçament escollit sigui «una barbaritat», sinó que «no es pot licitar a uns particulars la construcció i posterior gestió del que ha de ser l'heliport nacional».

Tot i l'oposició al projecte, el grup socialdemòcrata no té la intenció d'adherir-se a la Plataforma contra l'heliport al Patapou. «El recurs ens sembla tècnicament fonamentat, però no és la funció d'un grup parlamentari adherir-se a la Plataforma», va remarcar Bartumeu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT