PUBLICITAT

Marc Vila dimiteix i posa a Espot al front per donar «continuisme»

  • Al·lega «motius personals» i manifesta que no es tracta d'un «eufemisme», sinó de la «única» raó
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marc Vila, acompanyat de Toni Martí i altres integrants de Govern, el dia de la festivitat de la policia. Foto: ÀLEX LARA

Per «motius personals». Exclusivament. El ja exministre de Justícia i Interior, Marc Vila, va presentar de forma inesperada la seva dimissió al càrrec. Ho va fer el passat divendres, en privat amb el cap de Govern, Toni Martí. Ahir, ambdós ho varen comunicar públicament. Una decisió que ha pres Vila poc temps després de l'entrada de DA al poder, però que va voler deixar clar que no està condicionada per la seva tasca al Ministeri. No en va, deixa al seu càrrec al fins ara secretari d'Estat Interior, Xavier Espot Zamora, un dels seus homes de confiança.

«Molts cops en política s'al·leguen els motius personals com un eufemisme, però no és el meu cas; l'únic que puc al·legar son motius personals única i exclusivament», va manifestar l'exministre, arropat per Martí davant de la premsa. Vila va voler expressar «franquesa i sinceritat» en una decisió que ha pres perquè ara «no podria» dedicar-se a la tasca política «amb la mateixa intensitat».

Cor trencat / Amb el cor trencat. Així va definir Martí l'estat en que es queda el Govern després que Vila anunciés la seva retirada. I va voler agrair al ja exministre la seva tasca en «una responsabilitat que no és fàcil», però que va considerar va processar «de forma modèlica».

El cap de Govern, emotivament en l'acomiadament públic de Vila, va recordar alguns dels trets principals de la política de l'exministre, com l'optimització del cos de policia, el pla de reforma de la Justícia o l'ampliació dels horaris nocturns. I en relació al nou ministre Espot, que en nou dies jurarà el càrrec, va dir que és la millor opció per oferir«continuïtat i reflexió» a la tasca orquestrada per Vila.

Amb aquesta tasca continuista, el fins ara secretari d'Estat d'Interior, Xavier Espot, va assegurar que el seu relleu «no s'ha de veure com un trencament o un final, sinó com una continuïtat amb el projecte del Govern i amb la línia del ministre Vila». Així ho va expressar després de la «renúncia irrevocable» de Vila. El nou ministre va agraïr la confiança que han dipositat en ell el cap de Govern i Marc Vila, del qual ha assegurat que ha après molt. Espot va corroborar la voluntat de continuar amb el projecte de Govern i la línia iniciada per Vila, alhora que va indicar que és conscient de la magnitud dels reptes que li esperen, que assumeix amb entusiasme i respecte.

D'altra banda, Vila va voler manifestar que no cedeix «ni un milímetre» en el seu compromís amb el projecte de Govern que encapçala Toni Martí, després d'haver «servit amb honor i privilegi en aquest país tan estimat», tot i els «moments difícils». El cap de Govern va demanar-li que continuï vinculat al Govern, si bé no podrà ser en la primera fila com ha fet fins ara.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT