PUBLICITAT

El TS manté la condemna a la dona que va esquarterar al seu marit

  • La sentència no es modifica, amb 20 anys de presó i expulsió d'altres 20
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els tribunals de la Batllia. Foto: TONY LARA

El Tribunal Superior de Justícia va desestimar el recurs de la resident espanyola que va matar i esquarterar el seu marit. Es mantenen els 20 anys de presó i els 20 d'expulsió del país, quan la dona ja ha superat els dos anys a la Comella.

Aquesta pena va ser una de les més altes dictaminades a Andorra, on no només va pesar el fet de que la dona matés i intentés desfer-se del cos del seu marit, sinó que van pesar els motius de «traïdoria i acarnissament». El recurs al Tribunal Superior demanava els cinc anys de presó que ja va demanar al judici, i la revocació total de la sentència. No va ser possible ni tan sols un alleugeriment de la pena.

Un judici que va tenir molt ressò al novembre passat. El fet no es va posar en dubte en cap moment: la dona va matar el seu marit el mes d'agost del 2010 a un domicili de l'avinguda Fiter i Rossell d'Escaldes-Engordany. Ara bé, el que si es va posar en dubte i va causar la discussió entre la defensa i el ministeri fiscal va ser la intenció i l'estat de consciència en el moment dels fets, i si aquests venien determinats per una situació de maltractaments, tal i com argumentava la part defensora.

El dia del judici, la condemnada va reconèixer el primer, i el segon o tercer cop que van provocar contencions a la víctima –el seu marit–, però la resta de ferides (50 lesions amb més de 30 ganivetades), va dir que no se'n recorda. El segon dia, el fiscal va més que refermar la seva postura al modificar la qualificació provisional i afegir en lloc d'un, dos circumstàncies agreujants. «Poques vegades hi ha hagut tanta prova objectiva en un cas com aquest», va explicar el fiscal. Amb les proves pericials forenses i les consideracions de la Policia Científica, l'acusació va arribar a titllar de «narcisista, mentidera i fabuladora» a la dona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT