PUBLICITAT

El capital privat permet als paralímpics ser a Londres 2012

  • L'entrada de BPA és clau perquè el nedador Toni Sánchez sigui el primer andorrà en anar-hi
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Carme Garcia (BPA), amb el president de la FADEA, Jordi Casellas, ahir a la seu de la Fundació BPA. Foto: ÀLEX LARA

Són temps en què trobar diners és tan difícil que, quan hi ha una bona notícia en aquest sentit, es converteix en extraordinària. La Fundació BPA ha entrat a col·laborar amb la Federació Andorrana d'Esports Adaptats (FADEA) per tal que aquesta podrà estar representada als Jocs Paralímpics per primera vegada, afegint-hi el que rep del Govern. Ho farà a Londres amb un esportista, el nedador Toni Sánchez, que no anirà a la capital britànica a guanyar «ni a fer grans marques», segons va confirmar Jordi Casellas, president de FADEA, sinó a aprendre i, sobretot, a posar la primera pedra d'un projecte que espera comptar en futures paralimpiades amb més esportistes.

De moment en el projecte esportiu que mira com a prompte a Rio de Janeiro 2016, hi ha una llista curta d'esportistes. Dos nedadors –Toni Sánchez i Marc Codina: aquest últim no serà a Londres perquè només hi havia una wild card per prova i categoria, i coincidia amb Sánchez–, Xavi Fernández en hand-bike –ha tingut l'opció de tenir invitació per a Londres, però ell, que ja ha estat olímpic en hivern, prefereix classificar-se amb marca–, i després hi ha opcions de tàndem i tir amb arc. Són un total de 22 esportistes els que formen part de la FADEA, però arriben fins a 38 les persones que en fan, d'esports adaptats.

«Ens costa trobar gent que practiqui esport», va dir ahir Casellas durant la presentació del conveni entre la federació i la Fundació BPA, «però que hi puguem anar a Londres amb un esportista serà una motivació per a tots els altres».

De les aspiracions esportives de Toni Sánchez –disputarà els 50m lliures, els 50m braça i podria ser als 100–, poques, excepte millorar. En l'últim any ha rebaixat els seus temps entre 40 i 50s. I va a més.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT