PUBLICITAT

Els punts negres de la nacional 2 quedaran eliminats el juny del 2012

  • L'eixamplament de la GC-2 al tram de Perecaus s'havia de finalitzar el  juny, però s'ha prorrogat fins a l'octubre
  • La concessionària d'aquesta obra és Trebisa i està pressupostada en 7.074.000 d'euros aproximadament

barcia27072010
Vista dels treballs a la zona de Ràdio Andorra, una de les quatre obres visitades per Barcia aquest matí. Foto: ANA / E.F.
EL PERIÒDIC
CANILLO / ENCAMP

El ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, ha visitat aquest dimarts les quatre obres que s'estan duent a terme actualment a la carretera general 2. Són l'eixamplament de la CG-2 en el tram de Perecaus, a la sortida de Canillo; la instal·lació de barreres dinàmiques a la zona del Roc del Quer; la construcció del túnel artificial de Ràdio Andorra, i els accessos a la boca est del túnel dels Dos Valires. Barcia ha assegurat que amb l'eixamplament de la carretera a la zona de Perecaus i el futur túnel artificial de Ràdio Andorra s'eliminaran els dos únics punts negres de l'eix viari que uneix Sant Julià de Lòria amb el Pas de la Casa. Es preveu que el tram de Perecaus estigui enllestit a l'octubre, i el termini de les obres per al túnel de Ràdio Andorra està fixat per al juny del 2012.
 
El ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, es desplaçarà cada dimarts a les obres que s'estan realitzant al país per fer-ne un seguiment i assegurar que no es generen retards. Barcia ha explicat que amb les tasques que hi ha actualment endegades s'acabarà amb els "únics punts negres" que hi havia en aquesta xarxa viària. L'un, al tram de Perecaus, on hi havia "una contracurva molt pronunciada" i "quan es creuaven camions de gran tonatge tenien dificultats per passar", que es preveu que estigui resolt a l'octubre. I en el cas del tram on hi ha Ràdio Andorra, en què "la situació és idèntica" a la de Perecaus, el túnel que s'hi està realitzant s'ha d'acabar el juny del 2012.

L'eixamplament de la CG-2 al tram de Perecaus s'havia de finalitzar el mes de juny passat, però s'ha hagut de prorrogar fins a l'octubre. Barcia ha recordat que l'abril passat i a l'inici de març, "la climatologia va ser molt adversa", i per això s'han endarrerit les obres. La concessionària d'aquesta obra és Trebisa, i està pressupostada en 7.074.000 d'euros aproximadament. Hi anirà una rotonda que permetrà canviar de sentit a la sortida de Canillo sense haver d'anar fins a la glorieta de l'accés a Meritxell, i el riu Valira d'Orient hi passarà canalitzat per sota.

A la zona del Roc del Quer s'hi estan instal·lant unes barreres dinàmiques per evitar possibles despreniments de pedres tal com va ocórrer fa un any. Treposa s'encarrega de l'obra per un cost de 597.563 euros. Els treballs havien d'acabar el mes de maig passat, però s'han endarrerit perquè un tram de les barreres s'ha d'ubicar en terrenys d'un particular amb qui s'està negociant.

Pel que fa al fals túnel que s'està fent a Ràdio Andorra, se n'encarrega una UTE formada per Treballs Públics Armengol i Montané. Aquesta obra s'hauria d'acabar el juny del 2012, i té un cost de 7.584.891 d'euros. El 80% de les terres que s'hi han extret durant el buidatge i l'excavació de la trinxera es reubicaran a sobre del túnel artificial en formigó, on hi ha d'haver una capa d'uns 30 metres de gruix, i la resta ja s'han portat a l'abocador. El túnel estarà format per dos tubs, cadascun amb dos carrils.

I respecte a la boca est del túnel dels Dos Valires, que està sent construïda per la UTE Copsa-Axa, s'ha d'acabar el gener del 2011 i té un cost de 15.779.960 d'euros. Tot i així, Barcia ha apuntat que pot patir un retard "per causes alienes a l'obra", com ara pel fet que es van aturar les tasques pels despreniments a la boca oest, tot i que "avui no és un retard significatiu".

Barcia també ha informat que, pel que fa a la boca oest, l'obra que es va permetre fer "amb caràcter d'urgència" per substituir la cintra malmesa en l'estructura E1 per una pilastra, així com el reforçament d'un carro de formigonat, està finalitzada. I ha afegit que s'estan esperant els informes tècnics i jurídics sobre el segon despreniment.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT