PUBLICITAT

El Govern planteja de nou obrir els comerços fins a mitjanit

  • Seria només en dates com Tots Sants o les festes nadalenques, quan hi ha més afluència de turistes
L. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Turistes al sector comercial, el passat hivern. Foto: ÀLEX LARA

Obrir els comerços fins a mitjanit en dates puntuals continua dins el full de ruta del Govern. El Ministeri de Turisme i Medi ambient torna a posar la qüestió sobre la taula un altre cop, si bé a finals de l'any passat van rebre la negativa de bona part dels botiguers en una enquesta oficial. Ara, el ministre Francesc Camp vol tornar a parlar-ne, d'aquest assumpte.

Seria una opció per obrir els locals fins a les dotze de la nit, però només dies assenyalats. Aquests podrien ser el pont de Tots Sants o les festes nadalenques, moments en què hi ha una gran afluència de gent al país. De moment, el sector no ha vist malament el plantejament però, segons el ministre Camp, quan «tinguem una proposta sobre la taula es veuran les opinions d'uns i altres».

Malgrat tot, Camp va admetre que si al final s'acaba duent a terme serà una mesura per a tot el sector i no per a uns comerços determinats, informa l'ANA.

El Ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va explicar que ja han rebut alguna demanda de comerciants per obrir fins a les dotze de la nit. Camp va voler matisar que després de mantenir converses amb el sector comercial, aquest ha entès que si s'acaba duent a terme la iniciativa haurà de ser en dies puntuals i que hi hagi molta afluència de gent al país, com podria ser per exemple durant el pont de Tots Sants o les festes nadalenques.

El ministre va insistir a dir que si s'acaba implantant la mesura serà perquè «obrin tots els comerciants i no unes botigues en concret». De moment, Francesc Camp va reconèixer que s'està avaluant la possibilitat de començar a obrir fins a les dotze de la nit algun dia de cara al novembre amb l'inici de la campanya d'hivern.

A més, Camp va subratllar que l'obertura dels comerços fins a la mitja nit alguns dies de l'any haurà d'anar acompanyada d'activitats al carrer perquè la gent es quedi voltant per fora fins tard. En aquest sentit, ha admès que serà feina del Ministeri juntament amb la col·laboració dels comuns que hauran de pensar quins actes s'organitzen.

El ministre va explicar que si finalment es dóna llum verda al nou horari comercial, caldrà prèviament fer una prova i treure'n conclusions, ja que «ens hem d'assegurar que sigui un èxit», da manifestar. De moment, la proposta està sobre la taula i el Ministeri l'està estudiant amb Andorra Turisme. Però, Francesc Camp ha volgut deixar clar «no tirarà endavant» si un cop es presenti la iniciativa als botiguers «no ho veuen clar o no ho creuen convenient».

D'altra banda, el president de l'associació Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean Jaques Carrier, va opinar que aquesta pot ser una bona iniciativa pel sector andorrà. Tot i així, a la localitat fronterera amb França no tindria la mateixa importància. «Al Pas de la Casa no seria molt beneficiosa, aquí la gent hi arriba al matí i se'n va abans que el sol es vagi», va explicar.

Però, de cara a festes puntuals com el Nadal o alguns ponts assenyalats, sempre que siguin en temporada d'esquí, Carrier va opinar que seria una possibilitat, ja que molts esquiadors passen la nit i resultaria un atractiu. Encara que no tot el sector s'acolliria, ja que va opinar que molts comerços tenen problemes per trobar treballadors al Pas.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT