PUBLICITAT

L'Andorra Ultra Trail 2013 tindrà una Ronda dels Cims per etapes

  • L'estiu vinent s'avancen les dates per abans de Sant Joan i es mantindran les cinc proves actuals
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'alemany Uli Calmbach, finalment un dels 84 que van abandonar la Ronda dels Cims, al Coll de la Botella Foto: TONY LARA

Fa una setmana que va finalitzar l'Andorra Ultra Trail Vallnord 2012 i l'organització, Cims Màgics, ja està pensant en la pròxima. La idea inicial que es manega de cara a la pròxima edició serà la de mantenir les cinc carreres vist l'èxit que ha tingut quant a participació i afegir-ne una de nova.

La nova carrera serà una Ronda dels Cims diferent, dividida en sis etapes. Segons va avançar ahir Gerard Martínez la idea consisteix en què els participants facin cada dia una mitja d'uns 30 quilòmetres, pernoctant cada nit en la muntanya fins completar els 180. L'ànima mater de la cursa ho va exposar així: «Seria una modalitat cronometrada acumulada, en la qual estem pensant que en cada jornada puguem tenir algun tipus de bonificacions, en principi per als guanyadors». Per posar un exemple seria una cursa similar al Tour de França, en la qual els temps diaris es van sumant i els guanyadors de les etapes obtenen punts de bonificació que els hi donin algun tipus d'avantatge. Al marge de la classificació general cada dia tindria un punt d'emoció que faria viure sis dies intensos.

Els finals de cada etapa, segons la idea de Martínez, seria ubicar la meta diària o habituallament a prop d'algun refugi per millor confortabilitat dels participants alhora de descansar i que serviria també de magatzem. Aquesta novetat permetria «un ritme diari més fort dels corredors» i s'obriria a gent «normal» que somia amb fer la Ronda dels Cims però que no està capacitada –ja sigui mentalment o físicament– per córrer durant més d'un dia.

HORARIS / Les dates d'inici de la pròxima Andorra Ultra Trail Vallnord també estan clares. Serà la setmana anterior a Sant Joan, ja que hi ha lluna plena que ofereix més llum durant la nit i també un paisatge més idíl·lic. La Ronda dels Cims per etapes donaria el tret de sortida. En principi seria el dimarts 16 de juny. «Aquesta cursa provocaria un major impacte econòmic ja que els acompanyants dels participants pernoctarien més nits, tindríem visitants tota la setmana», va afegir Martínez

Ordino continuaria sent el centre neuràlgic ja que el recorregut de cada cursa gairebé no presentarà variacions, sent sortida i arribada de totes els proves excepte del Trail, que començaria al Coll de la Botella. Com els horaris tampoc es modificaran el divendres 19 de juny hi hauria la sortida de la Ronda dels Cims a les 9.00 hores, la de relleus a les 10.00, la Celestrail a les 21.00 i l'Ultra Mític a les 23.00; l'endemà dissabte dia 20 a les 9.00 començaria el Trail i per últim el diumenge 21 el Solidaritrail a les 9.00 hores.

LES XIFRES / Martínez sostenia ahir que s'afegeix una sisena carrera perquè «s'ha d'innovar sempre» però també ha volgut mantenir tot el que hi ha perquè ha funcionat molt bé i ha aplegat un nou rècord personal: dels més de 1.600 inscrits al final han estat 1.415 participants registrats per xip a la línia de sortida per 1.251 al 2011, 987 al 2010 i 657 al 2009. Per a l'any vinent de nou hi haurà un increment que aproparà la xifra als 2.000 participants, quedant molt a prop del límit màxim estudiat per Cims Màgics, xifrat en 2.500 corredors.

Dels 1.415 participants al 2012 han hagut 1.068 finishers, per tant que manté el prop del 30% d'abandons. En la Ronda, però, sí que ha pujat el nivell: l'any passat la van acabar 46 de 138; aquest any han acabat 99 de 183. La Ronda millora en qualitat i en quantitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT