PUBLICITAT

Ferrer insisteix que els experts haurien d'avaluar tots els projectes

  • La cònsol vol conèixer què es demanarà l'informe abans de fer valoracions
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ferrer saluda Kedadouche, ahir. Foto: ÀLEX LARA

La cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, assegura que no es vol «tancar en banda» a l'informe que puguin emetre els experts en geologia i aeronàutica del govern francès, relatiu a la ubicació de l'heliport nacional al Roc del Patapou. Així i tot, la mandatària comunal va insistir que els experts haurien d'avaluar també la resta de projectes que es van presentar al concurs públic per determinar si el Patapou és o no el millor emplaçament per a aquesta infraestructura.

Més enllà d'aquesta demanda –que el Govern, ara per ara, no contempla–, Ferrer va assenyalar que l'acceptació del dictamen dels experts dependrà en bona mesura de les preguntes que finalment siguin respostes mitjançant l'informe: «Per pronunciar-nos sobre l'informe, hauríem de saber què es preguntarà, que és demanarà». I és que la cònsol es tem que l'informe simplement constati que els helicòpters es poden enlairar des del Patapou i que també hi poden aterrar, sense avaluar els riscos per a la població circumdant ni les molèsties ocasionades pel soroll.

Ferrer, en dir que no vol adoptar «una mesura excessivament tancada», es desmarcava de la plataforma ciutadana contrària a la ubicació de l'heliport al Patapou. Una plataforma que d'entrada, i per tant abans de saber què diran els experts francesos, ja va dir que «el sentit comú» està per sobre del que pugui dir un informe tècnic. Però la cònsol coincideix amb ells en el sentit que continua pensant que el soroll serà inevitable i que, per molt que el Patapou pugui acollir els helicòpters, el risc d'un accident a tocar dels habitatges sempre hi serà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT