PUBLICITAT

Ausàs nega davant el jutge l'acusació per contraban

  • Amb dues noves detencions ahir, el cas ja suma nou detinguts
El PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Els detinguts, en arribar al jutjat. Foto: ACN

L'exconseller de Governació de la Generalitat catalana i exalcalde de la Seu, Jordi Ausàs, va passar ahir a disposició judicial per prestar declaració com a presumpte membre d'una banda dedicada al contraban de tabac, si bé ahir va negar davant els Mossos d'Esquadra els delictes dels que se li acusa.

Des d'abans deu minuts de les 11 del matí diversos vehicles policials van traslladar als imputats a les dependències de la Seu d'Urgell, entre els que es trobava Ausas.

El seu advocat va explicar que l'exalcalde va negar els delictes per els que se li acusa, com ja va fer davant els Mossos. Però segons va informar la Fiscalia de la localitat catalana, Ausàs anava cada dia a treure paquets de tabac del magatzem, que servia de centre logístic i on estaven les llistes de preus.

Ahir van ser detinguts unes altres dues persones en el marc de l'operació, pel que en total els imputats fins ara al cas són nou, entre els que es troba també un alt càrrec de la Guàrdia Civil i un agent forestal.

El fiscal va manifestar que la banda es cuidava molt de no superar, en cap situació, la quantitat de tabac a partir de la que es considera delicte de contraban, els 15.000 euros. Algú dels detinguts passava tabac per la duana utilitzant un doble fons al seu cotxe, exceptuant el Guàrdia Civil, ja que aquest no el paraven a la duana ja que ell manava per sobre dels agents de la duana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT