PUBLICITAT

La capital intensifica les sancions als amos de gossos

  • Després d'una campanya d'alerta, el Comú espera que «la gent sigui més cívica»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un dels pipican de la capital Foto: N. M. / ANA

Els agents de circulació de la capital intensificaran la vigilància, durant aquest estiu, sobre les infraccions per tinença d'animals. Després d'haver fet una campanya de més vigilància i d'alerta sobre els amos de gossos durant els darrers mesos, aquest estiu els agents intensificaran la vigilància i posaran les sancions pertinents. Així ho va explicar el conseller de Medi Ambient de la capital, Jordi Cabanes, que va assegurar que no es tracta d'una campanya amb afany recaptatori, sinó que es vol aconseguir «que la gent sigui més cívica».

Les principals infraccions que cometen els amos de gossos són portar-los sense lligar i no recollir els seus excrements. A més, Cabanes va dir que hi ha algunes zones on la problemàtica s'accentua, com són els pipicans, on els amos dels animals els deixen fer les seves necessitats i no les recullen, ja sigui perquè alguns pensen que en aquests recintes no cal fer-ho o perquè saben que s'ha de fer però no volen, informa l'ANA.

També es dóna aquesta situació en camins una mica més separats del nucli urbà, i per exemple, Cabanes assenyala els accessos al Rec del Solà com a punts on també s'acumulen excrements.

És per tot això que els darrers mesos els agents ja han estat en aquestes zones més problemàtiques alertant els amos de gossos perquè compleixin amb la normativa i per explicar-los les seves obligacions. A més, tal com recorda Cabanes, aquesta campanya de vigilància es va anunciar a través de l'Informatiu Comunal d'Andorra la Vella. Així, després d'aquests mesos, s'ha decidit que a banda d'incrementar la vigilància es posaran les sancions pertinents perquè la gent faci cas de les seves obligacions.

El conseller de Medi Ambient assegura que en cap cas és una campanya per incrementar els ingressos del Comú, sinó que la finalitat és que la gent sigui més cívica i que la parròquia estigui més neta. Per això es posa a disposició dels amos de gossos tot allò que creu necessari, a més dels espais preparats per als animals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT