PUBLICITAT

Als 8 anys va venir com a alumne i als 21 com a estrella

  • Isaac Cuenca 'redebuta' al Nike Camp Andbanc davant unes 500 persones al Camp del Consell
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Isaac Cuenca ?al centre, de gris? saluda un per un l'equip guanyador del torneig intern del Nike Camp Andbank, ahir al Camp del Consell Foto: J. S.

El Nike Camp Andbank de futbol va tenir ahir una visita especial en el penúltim dia d'estada. Es tracta d'Isaac Cuenca, extrem del Barça que havia vingut a Andorra com a alumne quan tenia sis anys i que quinze estius més tard va redebutar com a estrella. Així almenys ho van veure les prop de 500 persones –la gran majoria acompanyants dels nens– que es van apropar al Camp del Consell per gaudir-lo i, com no, ovacionar-lo constantment cada vegada que responia a una pregunta dels petits curiosos.

Va ser una jornada matinal divertida en la qual el davanter blaugrana va estar bastant menys tímid que quan l'entrevisten a les televisions. El Nike Camp sempre crea un torneig propi muntant equips entre tots els participants i un dels nens li va preguntar si al 2000, quan va venir per primera vegada, va guanyar el torneig: «No ho recordo», va dir entre riallades, «però sí que sé que va ser divertit i vaig aprendre molt». Aquell any venien com a estrelles convidades dos dels titulars del Barça: Guardiola i el seu ídol d'infància, Luis Figo. El portuguès, però, finalment no es va deixar veure per Andorra: «Em vaig apuntar al Campus per poder veure'l però va ser l'any que va fitxar pel Madrid. Vaig plorar molt en saber que el fitxava el club blanc», va rememorar Cuenca.

Des de llavors fins ara tot ha canviat. Ell és ara el que ocupa la banda que en el seu dia era propietat de Figo, després d'una evolució meteòrica en els dos darrers anys, en els quals va marxar cedit al Sabadell i, quan ningú apostava per ell, va trobar per fi el seu forat en el primer equip del Barça després de tres anys a les categories inferiors. Continua tenint una referència: «Messi. Si es pot demanar m'agradaria ser com ell tot i que és únic». I quatre amics que cuiden d'ell i de tots els joves: «Busquets, Iniesta, Xavi i Valdés».

Cuenca es perdrà els Jocs Olímpics per una lesió al genoll i de fet encara va amb crosses, però confia en mantenir-se al primer equip: «Guardiola em va fer debutar i el trobaré a faltar però ara està Vilanova, que té la mateixa filosofia i m'ha dit que compta amb mi». Sobre el seu futur només pensa en blaugrana: «Vull recuperar-me i fer-ho bé per quedar-me al Barça». Tímid, però amb les idees clares.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT