PUBLICITAT

L'afluència de francesos frena el retrocés del sector turístic

  • Des de principis d'any, el nombre de visitants manté una tendència negativa
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Tot i que globalment, el mes de maig passat registra més visitants que el mateix mes de l'any passat (0,7%), la tendència anual és manté negativa amb –0,3%. Segons el Departament d'Estadística, gairebé 566.000 persones van visitar Andorra, de les quals 460.446 eren excursionistes i només 105.545 turistes. Per nacionalitats els espanyols fallen en totes dues categories amb el 14,5% de visitants menys i el 2,3% de turistes menys. En canvi, el visitant francès creix en totes dues amb el 12,5% d'excursionistes més i el 4,4% de turistes més. En xifres absolutes el nombre d'excursionistes francesos és de 284.000 mentre que el d'excursionistes espanyols només és de 157.000.

Ocupació / A més, si el turista francès passa gairebé tres nits de mitjana (2,8) a Andorra i els turistes d'altres nacionalitats hi passen 2,3 nits, el turista espanyol escurça la pernoctació mitjana fins a 1,9 nits. Així, tot i que el turisme espanyol encara sigui més nombrós (63.000 persones) i que el turisme francès i d'altres procedències només sumi 45.000 persones, val a dir que són els francesos i els turistes procedents d'altres països com ara Portugal, els que passen més nits a Andorra i per tant, els que signifiquen quotes més interessants d'ocupació per al sector hoteler.

Una simple multiplicació és suficient per adonar-se que el turisme espanyol amb prou feines cobreix 126.000 nits d'hotel. En canvi, el turisme francès i el procedent d'altres països, tot i ser menys nombrós arriba a sumar gairebé 130.000 nits d'hotel per al mateix període. La crisi que assota el país veí però també els centres d'interès dels visitants poden explicar l'estadística que també apunta que la primera motivació per visitar Andorra són les compres amb el 59% dels enquestats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT