PUBLICITAT

Els funcionaris reclamen que s'han «vulnerat» els seus drets

  • La Fiscalia afirma que no es pot anul·lar la Llei, tot i que no és el que demanen els treballadors públics
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Presentació de l'apel·lació al Tribunal Superior, el passat mes d'abril Foto: TONY LARA

El representants dels funcionaris no volen parar fins demostrar «que s'han vulnerat els drets» que els reconeix la Llei de la funció pública. Ahir van presentar les seves reclamacions al Tribunal Superior durant la vista oral del seu recurs d'apel·lació contra la llei de mesures de contenció de la despesa –la llei de les «retallades»–, sense pretensions d'anul·lar el text, precisament el principal argument de la Fiscalia i Govern. I és que el sector dels treballadors públics no vol que el «dret imprescindible» de la negociació pública es perdi.

Va ser una sessió més pacífica i moderada, tal i com va expressar el ministeri públic i com el Fiscal va voler matissar. «Em congratulo per parlar de drets i de lleis i no de confluències astrals o confusions de dades», va declarar aquest últim. Però aquesta és una baralla legal que es va arrossegant des que els funcionaris es van arreplegar en dotze sindicats, englobats sota el paraigua de la Plataforma de Funcionaris, a més dels dos sindicats de la Policia, el SIPA i el CFPA.

El que es demana des dels funcionaris és que «es compleixi la Llei i l'article 12», el principal escull que es troba el text. Segons aquest, s'ha de formar una comissió consultiva per defensar els seus drets, que es reuneixi un cop cada tres mesos i que elabori un informe anual. Però aquesta no s'ha creat durant els tres últims anys, i els afectats estimen que «perilla l'ordre públic i s'han de salvaguardar els drets individuals».

Aquesta comissió no seria vinculant i el que decidís només serien recomanacions i propostes, però el seu representant va explicar que «pot obrir acords o arribar a nous pactes».

Nul·litat de la llei / La representació sindical es va queixar que la Fiscalia «s'enroca» en la defensa que no es pot anul·lar la Llei. Per això, també van explicar que només volen que es reconegui la vulneració del dret. I van exposar que «el Govern va reconèixer una irregularitat al procés legislatiu». La Fiscalia, de la seva banda, va voler refermar que ells són «els primers afectats», però que no tenen «facultats» per revertir la situació. La defensa de Govern va explicar que «no es pot anul·lar una Llei» i que és «totalment impossible la nul·litat». A més, va manifestar que «la comissió consultiva no té cap relació amb els drets fonamentals».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT