PUBLICITAT

Al final, tres Copes del Món

  • Andorra acollirà el descens, i també el cross country i el cross country eliminator segons el calendari UCI
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una instantània de la prova de four country celebrada a Andorra en la Copa del Món UCI del 2008, a la Caubella Foto: ARXIU

Quan la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC) va presentar la candidatura d'Andorra per entrar de nou al 2013 en el calendari de la Copa del Món UCI, allà a finals d'abril, les expectatives no eren del tot positives. La candidatura tricolor havia sol·licitat al màxim ens mundial acollir una prova de descens i una de cross country però la rivalitat per fer-se amb un forat –17 països interessats per 11 places– feia pensar que el no era molt possible. Andorra Turisme apostava per aquesta cita per injectar una bona dosi de turistes en plena època d'estiu i estava disposat a aportar fins a 30.000 euros; el Comú de la Massana també s'havia implicat com a primera interessada en potenciar les visites a la seva parròquia en època baixa i l'alegria va esclatar quan, a mitjan juny, Vallnord va ser confirmada com a seu, tot i que la UCI tan sols li concedia la prova de descens. Ahir, per fi, es va fer públic el calendari i la sorpresa va ser majúscula: al final seran tres les Copes del Món que es faran al Principat: descens (HDI), cross country (XCO) i cross country eliminator (XCE).

¿VINDRAN 20.000 AFICIONATS? / La darrera vegada que la Copa del Món de BTT va venir, al 2009, una setmana després de la francesa i una abans que l'espanyola, es van fer la disciplina desaparescuda de four cross i en descens. En total hi van competir 316 corredors i segons les previsions s'hi van desplaçar 14.000 aficionats.

L'any anterior, al 2008, s'havien fet descens, four cross i cross country en una prova posterior a la de Noruega i prèvia a la de Gran Bretanya. 541 corredors i uns 20.000 visitants, dels quals més de 2.000 es van allotjar a la Massana, superant el 80% de l'ocupació hotelera a la parròquia.

Les xifres per al 2013, per tant, haurien de ser similars a les del primer any. Seran tres proves, per tant vindran més bikers i hi haurà més interès públic. Aquell any l'impacte en els mitjans de comunicació va ser enorme, amb més de 140 acreditacions de premsa. La inversió rondarà els 500.000 euros enlloc dels prop de 400.000 inicials que es preveien amb només la prova de descens, així doncs la relació qualitat-preu és evident que és millor amb tres proves, igual que el retorn.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT