PUBLICITAT

Detingut l'exconseller català Jordi Ausàs per contraban

  • En l'operació s'han arrestat set persones més, entre elles un guàrdia civil
LAIA F.MAROT
LA SEU D?URGELL

Periodic
Jordi Ausàs en una mesa electoral a la Seu d'Urgell l'any 2010. Foto: EL PERIÒDIC

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres a la nit l'exconseller de Governació de la Generalitat de Catalunya i exalcalde de la Seu d'Urgell Jordi Ausàs (ERC), acusat de pertànyer a una organització que es dedicava al contraban de tabac des d'Andorra. Segons va informar EFE ahir al vespre, la Fiscalia de Lleida imputa a Jordi Ausàs dels delictes de contraban i de pertànyer a un grup criminal. Els Mossos van informar que des de que es va iniciar la investigació, el passat mes de maig, els integrants d'aquesta organització haurien introduït al país veí de manera il·legal tabac per un valor d'uns 300.000 euros.

En el marc de l'operació es van efectuar set detencions més i, segons van informar a EL PERIÒDIC fonts properes a la investigació, entre els detinguts hi ha un guàrdia civil i la seva parella. Tots els arrestats tenen domicili a la Seu d'Urgell excepte la més jove, veïna d'Àlaba, i, segons ha pogut saber aquest rotatiu, pertanyen a famílies amb un alt nivell adquisitiu. Ahir a la tarda la policia encara estava registrant alguns domicilis, entre ells el de l'exconseller català.

LA INVESTIGACIÓ / Els Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació el passat mes de maig i ha estat dirigida pel titular del jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell i pel fiscal degà de la capital de l'alt Urgell.

Els noms de set dels detinguts –fets públics ahir per la policia –són, a més de Jordi Ausàs, Marta D.G., de 47 anys; José Félix T.A., de 31 anys, Maria Teresa F.G., de 28 anys i amb domicili a Àlaba; Antoni R.E., de 52 anys i Maria Dolores PM, de 55 anys. Les detencions, realitzades la majoria dimarts al vespre i algunes ahir al matí, van comptar amb la col·laboració de la Guàrdia Civil.

A banda de les detencions, els Mossos d'Esquadra van realitzar ahir matí diversos registres i escorcolls en 2 domicilis, un bar i un garatge de la capital de l'Alt Urgell. I a la tarda, van procedir al registre del domicili d'Ausàs en busca de rastres incriminatoris.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va expressar ahir la seva «sorpresa» per la detenció del seu antecessor en el càrrec, Jordi Ausàs, i va demanar que s'aclarís el més aviat possible la seva presumpta implicació en la xarxa de contraban de tabac per tractar-se d'una persona «rellevant per la ciutat», segons va informar EFE.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT