PUBLICITAT

Els preus baixen 3 dècimes i situen l'IPC en l'1,3%

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un home al forn d'un supermercat. Foto: ÀLEX LARA

Els preus al mes de juny van baixar un 0,3%, de manera que van situar l'IPC anual en l'1,3%. Respecte al juny de l'any passat, la diferència és de l'1% negativa.

Així, mantenen un comportament a l'alça els grups esbarjo, espectacles i cultura; ensenyament, hoteleria i restauració i salut; i aliments, begudes i tabac. Pel que fa als que tenen un efecte moderador, es destaquen els grups de béns i serveis diversos; transport i mobles; vestit i calçat, habitatge; i mobles, estris domèstics i serveis per la llar. Finalment, mantenen la mateixa variació que l'any anterior, pujant l'alimentació, begudes i tabac, i baixant els mobles, estris domèstics i serveis per la llar.

Pel que fa a la inflació subjacent, és a dir, la que es calcula sense tenir en compte ni els productes energètics ni els productes frescos, redueix la diferència amb l'IPC i se situa en el 0,3%. Aquesta diferència, segons el Departament d'Estadística, ve motivada principalment per una disminució de la variació de preus dels productes petroliers, que passen del 6,9% al 5,6% mentre que els preus dels productes frescos pugen lleugerament del 2,8% al 2,9%.

D'altra banda, les dades mostren que l'IPC a França registra una variació anual de l'1,9% i una variació mensual del 0%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT