PUBLICITAT

L'Ambaixada prepara un 14 de Juliol més popular

  • S'ha convidat als 4.000 residents a la recepció i la festa clourà amb un ball
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Kedadouche presenta els esdeveniments del 14 de Juliol, ahir Foto: ANA / N.M.

El primer 14 de Juliol del nou ambaixador francès a Andorra, Zaïr Kedadouche, recupera un caràcter més popular i menys diplomàtic. Així ho demostren les dues novetats respecte a l'any passat, explicades ahir per Kedadouche a la seu de l'Ambaixada francesa. Per una banda, se celebrarà al vespre un ball popular que comptarà amb orquestra francesa. Per altra, s'ha decidit convidar a tots els residents del país gal a la tradicional recepció al migdia que es fa a l'ambaixada. Si venen tots, seran 4.000.

Al ser cap de setmana i caure en mes de juliol, l'ambaixador és conscient que no vindran milers de persones a la recepció, però s'hi veurà més color de ciutadans a diferència d'anys anteriors, en què sobretot s'hi convidava a polítics i diplomàtics. Allà Kedadouche pronunciarà el tradicional discurs d'aquestes dates, marcat pel canvi de president i de rumb polític del país veí, tot i que no hi faltaran mencions a la política andorrana, va assegurar Kedadouche.

Pel que fa al ball, es farà a les 20 hores a la Plaça de la Rotonda, i anirà a càrrec de l'orquestra Gil St Laurent, que tocarà cançons tradicionals del país francòfon. És un esdeveniment pels francesos, però també adreçat a la resta de ciutadans del país, va assegurar l'ambaixador, que va voler agrair la col·laboració i facilitats donades pel Comú d'Andorra la Vella.

Un andorrà a la desfilada militar / Fora les nostres fronteres també es presenta un 14 de Juliol amb novetats. I és que per primera vegada, el discurs militar tradicional que es fa pels Champs-Élysées de París tindrà presència andorrana. Benjamí Rascagneres –fill de l'exdegà dels advocats, Jean Michel Rascagneres–, desfilarà amb l'uniforme del cos policial del Principat –això sí, amb sable per no desentonar–. Rascagneres s'està formant a l'escola nacional de la Policia de Lió.

Kedadouche va explicar que, per tal que ningú es perdi aquesta desfilada, es posarà una pantalla a l'interior de l'ambaixada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT