PUBLICITAT

Expulsat per treballar en una categoria inferior

  • Ha d'abandonar el país, que sent com «casa meva», aquest divendres
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ordre d'expulsió emesa per la Policia Foto: EL PERIÒDIC

Va perdre la residència ja fa un temps perquè l'empresari no volia pagar-li el que estableix la llei per la seva categoria professional. És llicenciat en Administració Hotelera i li correspondria un sou de 1.490 euros. Però avui això és difícil que es pagui al sector, per més preparat que s'estigui, i com que la cotització a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) també era inferior, el Departament d'Immigració li va retirar l'autorització de residència i treball. El passat dijous la Policia el va controlar i el termini per, o bé regularitzar la seva situació trobant una feina per la categoria que li correspondria, o bé abandonar el país, s'acaba el proper divendres 13 de juliol.

Aquest és també el problema d'altres, que s'agreuja en ser extracomunitari. Assegura que de feina en tindria, i que s'hi conformaria, però el problema és que no li donarien els papers. Ha fet diverses entrevistes aquesta setmana, i li han donat el lloc, però no el sou que li correspondria per poder regularitzar-se i tornar a obtenir l'autorització de residència. «Si em paguessin el que marca la llei, no estaria en aquesta situació», assegura.

La llei d'immigració estableix que si en el moment de renovar una autorització per a persones altament qualificades no es reuneixen les condicions, doncs es retira. En aquest cas, no es complia un dels requisits, doncs suposadament –per salari i cotització– s'estava treballant en una categoria inferior a l'autoritzada. I aquí també hi hauria una qüestió de falsedat documental, per la qual l'empresari ja va pagar. Però el treballador es troba sense feina, en una situació irregular i sense diners per eixugar el deute que té aquí, que considera «casa meva».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT