PUBLICITAT

El nombre d'isards a caçar es calcularà en base als cabrits que tingui la cabana

  • El Govern ha aprovat un nou Reglament de la gestió i la caça de l'isard i a partir d'ara es calcularà el nombre d'isards que es poden caçar en base al percentatge de cabrits que tingui la cabana per garantir-ne la seva continuïtat
11072012_isards5
Foto: ANA
El Govern ha aprovat un nou Reglament de la gestió i la caça de l'isard en què es modifica la fórmula per calcular el nombre d'isards que es poden caçar cada any, que a partir d'ara anirà en base al percentatge de cabrits que tingui la cabana per garantir-ne la seva continuïtat. El nou text, que té per objectiu introduir paràmetres de sostenibilitat, també introdueix unes noves anelles de captura que permetran identificar la data en què s'ha matat l'animal, i l'obligació que els caçadors portin alguna peça de color taronja per incrementar la seva seguretat. Enguany, en cas que el recompte permeti fer la Setmana de la caça, aquesta se celebraria del 16 al 23 de setembre.
La nova metodologia per determinar el nombre d'isards que es poden caçar consisteix en calcular el percentatge de cabrits d'isard respecte el total de la cabana, és a dir, l'índex de creixement, i autoritzar el 80% de captures en relació a aquest índex. Així, per exemple, si hi hagués 500 isards, 100 dels quals cabrits, s'autoritzaria la caça del 16%, és a dir, de 80 animals.  

El nou reglament també contempla unes noves anelles de captura, que permetran identificar la data de la mort i fer-ne un ús més correcte, i introdueix mesures per incrementar la seguretat dels caçadors, instaurant l'obligació de portar una peça de roba, sigui la gorra, l'armilla, la jaqueta, etc., de color taronja, sense necessitat que sigui reflectant, perquè els faci més visibles.  

Com cada any, el recompte d'exemplars començarà a finals d'aquest mes i s'enllestirà durant la primera quinzena d'agost. En cas que el nombre d'animals sigui suficient per permetre la caça, enguany la Setmana de l'isard se celebrarà del 16 al 23 de setembre, ja que habitualment té lloc la setmana següent al Dia de Meritxell, però enguany no es vol fer coincidir amb el pont de l'Onze de Setembre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT