No hi havia un abisme

• El Lusitans demostra que el 8-0 de l'anada ja és història contra un Valletta amb el mateix onze

Un jugador del Valletta fa una globus per sobre el meta del Lusitans Ricky. Foto: ÀLEX LARA

Un Lusitans ferit en l'orgull va treure's el regust amarg en la tornada de la primera ronda prèvia de la Champions. De nou derrota amb el Valletta però aquesta vegada per la mínima (0-1) i dient adéu a Europa traient-se l'espina clavada pel dolorós 8-0 en l'anada.

No era qüestió de topar de nou amb la mateixa pedra i Vicens Marqués va optar per jugar com ho fa sempre en Lliga, esperant i construint des d'enrere, enlloc d'anar a pressionar a camp contrari, com va succeir a Malta. El resultat va ser que el Lusitans gairebé no va inquietar el meta visitant Krul però va evitar l'allau d'ocasions que havia concedit la setmana passada i que ja havia tirat per terra l'eliminatòria amb un 5-0 en els primers 22 minuts. Aquesta vegada el Valletta va trigar un quart d'hora en amenaçar la porteria del campió andorrà, però de nou va marcar en la primera ocasió. Barbosa va donar una passada en profunditat mil·limètrica a Da Conceiçao i aquest, davant la sortida de Ricky, li va fer un barret i va marcar a plaer.

Aquesta vegada, però, el Lusitans estava ben arreplegat en defensa i el Valletta, que de nou va posar tota l'artilleria –el quartet que formen Barbosa, Dos Santos, Da Conceiçao i l'estrella, Mifsud–, no va tenir tantes facilitats per trobar forats a l'esquena de la defensa. Marqués va alinear sis cares noves: Ricky, Àngel, Luis, Gonçalves, Pinheiro i Víctor Hugo. Gent que ha dotat l'equip de més envergadura i rapidesa alhora d'atacar. Es va poder comprovar després del 0-1: assistència en profunditat a l'esquerra per a Víctor Hugo, que arriba per cames a la frontal i centra. No hi havia ningú per rematar, però.

Poc després, al 22, la segona i darrera ocasió amb cara i ulls del Lusitans abans del descans, amb un rebuig a la frontal que Bruno va engaltar desviat. A partir d'aquí la pilota va estar la majoria de temps en el mig camp tricolor, però el cert és que costava veure Ricky intervenir, el qual gairebé sempre apareixia per sortir de l'àrea a tallar passades en profunditat. Al minut 27 el meta del campió andorrà va sortir a la desesperada per tallar una passada al forat a Mifsud; l'ex del Derby County va arribar abans i se'l va driblar però Brito, fent la cobertura, va tapar bé la porteria i el maltès es va liar per deixar fer miques una ocasió claríssima. Ja en temps de descompte el Valletta va tornar a fregar el gol amb una centrada de Da Conceiçao per la banda dreta que Dos Santos va rematar fora al segon pal.

No van haver-hi substitucions a la represa, però Marqués va demanar una mica més de profunditat. Les referències: Víctor Hugo i Bruninho per les bandes. A l'àrea de Ricky, només un ensurt de Mifsud amb la seva especialitat: guanyar l'esquena als centrals; el meta del Lusitans, però, una vegada va estar atent i va sortir de l'àrea per refusar la pilota i evitar el mà a mà.

El Valletta estava ja en pla conservador, pensant més en la pròxima eliminatòria contra el Partizan serbi. Passaven els minuts i el Lusitans feia mèrits per empatar, gairebé sempre a pilota aturada però ni de falta ni de còrner donava feina a Krul. El partit va acabar amb el 0-1. La victòria o l'empat –més un repte que un objectiu– no va ser possible però aquesta vegada el Lusitans va demostrar que la diferència amb el Valletta no és tan abismal com convidava a pensar el 8-0 d'allà.