PUBLICITAT

El Govern vol tenir enllestida la reforma laboral aquest 2012

  • Martí es posiciona en contra d'abaratir l'acomiadament i insisteix que «flexibilitat no vol dir precarietat»
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

La reforma laboral «és d'aquelles que penso que s'hauran de fer al llarg d'aquest any», va manifestar el cap de Govern, Toni Martí. Ja fa dies que se'n parla i que se sap que l'Executiu i el grup parlamentari que li dóna suport hi treballen. De fet, en el debat d'orientació política, Martí ja va avançar que per donar un impuls a la economia productiva calia una reforma del mercat de treball andorrà, que actualment és «dels més rígids d'Europa».

La idea anunciada pel cap de Govern davant el Consell General passa per «crear noves figures de contractació com els contractes a temps parcial o les substitucions». Ahir, Martí explicava que la reforma laboral passarà per tres eixos: aconseguir una major representació dels treballadors del sector privat, flexibilitzar la contractació, i trobar la fórmula «que sigui equilibrada» per evitar que les empreses vagin a la fallida –que això és «una misèria per l'empresari i també pel treballador», va opinar el cap de Govern. A més, «s'ha de pensar que això és un decret molt antic i que s'ha de modernitzar», va exposar el cap de Govern.

FLEXIBILITZAR SENSE PRECARIETAT / Martí va insistir en la idea que «flexibilitat no vol dir precarietat», i va assegurar que ell «no és de l'opinió d'abaratir l'acomiadament». Al seu parer, precaritzar el mercat laboral és «gana per avui i fam per demà».

Lligat a aquest aspecte, i en relació a aconseguir una major representació dels treballadors del sector privat, el cap de Govern va reconèixer que caldrà assegurar als treballadors que «veritablement els seus drets laborals estan garantits». Així mateix, va lligar-ho a l'obertura econòmica, i va afirmar que quan es parla de garanties jurídiques, aquestes han de ser «tant pels empresaris, però també pels treballadors».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT