PUBLICITAT

L'èxit del menjador social motiva el Govern a ampliar-ne la implicació

  • Benestar analitza duplicitats no permeses, com usuaris que van al Calones tot i rebre una prestació d'alimentació
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'entrada del Casal Calones, al centre històric d'Andorra la Vella Foto: EL PERIÒDIC

El Comú d'Andorra la Vella va engegar el projecte del Casal Calones com a menjador social al mes d'abril. Aprofitant la infraestructura del Casal Calones que dóna servei a la gent gran, el Comú va decidir oferir aquest servei i presentar-lo al Ministeri de Salut i Benestar. Des de l'Executiu es va decidir donar-hi suport i esperar a veure el transcurs dels tres primers mesos. Transcorregut aquest període, segons s'ha valorat des del Ministeri de Benestar, la col·laboració durant aquests primers temps ha estat «molt bona» i per tant es vol estudiar exactament com mantenir aquest servei.

El Comú encara no ha fet el balanç final d'aquest període però sí que ha decidit continuar perquè considera que les necessitats que es van detectar fa tres mesos encara existeixen i per tant es valora com a necessari el menjador social. La voluntat era donar un servei fins ara inexistent de menjar per a les persones necessitades i a més aconseguir entrar en contacte amb aquests usuaris i guiar-los per obtenir els ajuts que els puguin ser necessaris.

Des del Ministeri comparteixen aquest punt de vista sobre les necessitats socials existents i sobre el bon funcionament del servei. Ara bé, esperen a rebre «en breu termini de temps» l'avaluació dels primers mesos del projecte i dels costos que ha comportat, per poder conèixer millor el volum de l'activitat i l'impacte en la població andorrana. D'aquesta manera l'Executiu podrà estudiar com dimensionar millor la seva col·laboració, va informar l'ANA.

A més, durant aquests primers mesos, hi ha hagut usuaris que han pogut accedir al servei del menjador social tot i estar rebent una prestació econòmica d'alimentació, i per tant provocant una duplicitat en els ajuts rebuts. Es va decidir acceptar aquests usuaris perquè es considerava que si haguessin de renunciar a la prestació econòmica, probablement no anirien al Casal Calones. Aquest és un dels punts que des del Ministeri consideren que cal estudiar en profunditat per decidir què fer en aquests casos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT