PUBLICITAT

Andorra es manté al primer lloc en paritat parlamentària

  • La representant de l'organització alaba el 50% de presència femenina
EL PERIÒDIC
MÒNACO

Periodic
La delegació andorrana a Mònaco, ahir Foto: CONSELL GENERAL

Andorra s'ha situat, per segon any consecutiu, en el primer lloc del rànquing pel que fa a la presència de dones dins l'OSCE-PA i també respecte a la presència de dones dins el propi Parlament nacional, amb un 50% de presència femenina. Així es va posar de relleu durant la 21a sessió anual de l'OSCE-PA que va celebrar-se del 5 al 9 de juliol a Mònaco i en la que va participar una delegació del Consell General.

La representant especial de l'OSCE-PA en qüestions de gènere, Hedy Fry (Canadà), va ser l'encarregada de fer la presentació de l'Informe anual sobre l'equilibri de gènere 2012, i és aquí on Andorra figura a la primera posició. Està seguida per Suècia (45%) i Finlàndia (42,5%).

Felicitació als petits estats / La delegació andorrana va intervenir en el debat del punt suplementari relatiu a l'impacte dels petits estats dins l'OSCE, la resolució del qual reconeix els esforços realitzats pels petits estats en el compliment dels estàndards de l'OSCE; i el relatiu a la igualtat en la participació de dones en la presa de decisions, a través del qual es pretén donar un impuls a la igualtat de gènere. La delegació també va intervenir en el debat general sobre qüestions de gènere.

La 21a sessió anual de l'OSCE-PA va comptar amb la presència de 270 parlamentaris de 54 estats membres de l'OSCE. La delegació andorrana, formada per les conselleres Olga Gelabert, Rosa Gili i Sílvia Calvó, i pel conseller David Rios, va participar en el debat i adopció de tres resolucions principals i 26 punts suplementaris, a través de la votació d'un total de 148 esmenes. De les resolucions principals en destaquen les declaracions en contra de la violació dels drets humans i les llibertats fonamentals en alguns estats membres, com Ucraïna, Bielorrússia i Rússia, i del paper de l'OSCE per contribuir en els processos de democratització al nord d'Àfrica, entre d'altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT