PUBLICITAT

La manca de pressupost ajorna el Parc Natural d'Enclar

  • El projecte no es farà aquest mandat, però sí l'estudi previ de 18.000 ?
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La zona on s'ubicaria el Parc Natural d'Enclar Foto: ANA / M.C.

El Comú d'Andorra la Vella vol convertir la zona del Vedat d'Enclar en un parc natural, segons va informar el conseller de Medi Ambient del Comú d'Andorra la Vella, Jordi Cabanes. El projecte, però, ha quedat aturat per manca de pressupost, ja que s'ha constatat que l'estudi previ a la creació del parc costaria uns 18.000 euros, i no es compta amb aquesta partida en el pressupost d'aquest any. Per al proper, Cabanes va assegurar que es proposarà incloure una partida per a l'estudi, tot i que el projecte es descarta definitivament per a aquest mandat.

En principi s'intentarà incloure aquesta partida de 18.000 euros per al pressupost del 2013 i demanar l'estudi, que haurà de determinar quina mena de parc natural es podria fer al vedat d'Enclar, ubicat a tocar de la Margineda, prop del jaciment.

Cabanes va apuntar que podria ser que a causa de les característiques abruptes «no ens recomanin fer una zona on hi vagin nens i gent gran», i per tant es podria pensar en una zona de protecció d'animals o alguna altra mena de parc natural, va informar a l'ANA.

Consell a La Massana i a Ordino / A la zona del vedat d'Enclar s'hi poden veure isards i altres animals, i la seva proximitat al centre de la capital va portar el Comú a voler fer-hi parc natural perquè els visitants tinguin ocasió de visitar la zona i veure la flora i la fauna del terreny. La idea es va plantejar durant una reunió entre els set consellers de Medi Ambient de les parròquies. El conseller d'Andorra la Vella, Jordi Cabanes, va demanar als seus homòlegs de la Massana i d'Ordino que expliquessin les seves experiències de parcs naturals per poder-ne prendre exemple i aplicar-ho al Vedat d'Enclar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT