PUBLICITAT

L'Hostal Calones celebra cinc anys amb 68 usuaris del menjador social

  • La mitjana mensual del 2009 va ser de 1.382 àpats servits
  • Els actes de celebració tindran lloc dissabte i inclouen una arrossada
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Al centre, el conseller de Social, Joaquim Valera, ahir. Foto: ANA / ÈRIC FRIGOLA

L'Hostal Calones celebrarà el seu cinquè aniversari aquest dissabte amb una arrossada popular i actes culturals pels carrers del casc antic d'Andorra la Vella. El conseller de Social de la parròquia, Joaquim Valera, va fer balanç ahir de l'increment "espectacular" d'usuaris que ha viscut el menjador social en aquests cinc anys. El juliol del 2005 hi havia dos usuaris fixos i, el mes de juny passat, ja se'n comptabilitzaven 68. Igualment, si la mitjana mensual del 2006 era de 444 menús, el 2009 es va arribar als 1.382 àpats servits.

Ja fa cinc anys que va néixer el menjador social de l'Hostal Calones. Segons recollia ahir l'ANA, el conseller Joaquim Valera va remarcar que el Comú "ha mantingut amb moltes ganes aquest projecte", que va sorgir de l'anterior corporació i que, fins i tot, "ha tingut un fill", amb referència a la introducció del servei d'àpats a domicili. Cal Calones no és un simple menjador, sinó un lloc de trobada on la gent gran es pot socialitzar i, com diu Valera, "els padrins que viuen sols i que es troben amb què els fills treballen entre setmana tenen la il.lusió d'arreglar-se i sortir de casa".

Pel seu cantó, la cap d'Àrea de Social, Montserrat Altimir, va exposar algunes de les estadístiques que mostren el creixement del servei de menjador de l'Hostal Calones. Pel que fa als usuaris fixos del servei, el juliol del 2005, n'hi havia 2, mentre que el mateix mes del 2006 ja n'hi havia 14. En el mateix període del 2007, el número d'usuaris fixos va arribar a 26; el juliol de 2008, van ser 44, i durant el mateix mes el 2009 es va assolir la xifra de 58 usuaris. El juny d'aquest any, el servei tenia 68 usuaris.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT