PUBLICITAT

Llegendes de muntanya

  • La Ronda dels Cims es trobava a meitat del recorregut a les 00.00h; a la nit van sortir la Celestrail i l'Ultra Mític
R. MORA
LA MASSANA / ORDINO

Periodic
Sobre aquestes línies, Salvador Redondo i Óscar López, primer i segon (anaven junts per superar la nit en companyia), i Uli Calmbach, que anava a més de mitja hora de la parella Foto: TONY LARA

És una bogeria tan maca... És que és molt difícil passar un dia a la muntanya per diferents indrets del país, veure les cares i l'esforç dels corredors, i després seure davant d'un ordinador per explicar el que es viu amb l'Andorra Ultra Trail. Ahir la Ronda dels Cims (170km) va arrencar a les vuit del matí, i els corredors aquesta passada nit encara tenien per davant la meitat del recorregut. En el millor dels casos. D'altres, acabaven de començar, com els del Celestrail (83km) o els de l'Ultra Mític (112km), que van iniciar l'aventura a les 21.00h i a les 23.00h, respectivament, i hi ha un grup que aquest nit dormia pensant en el Trail (35km) al qual es dóna la sortida aquest matí a les 10.00 des del Coll de la Botella.

Demà, el Solidaritrail (10km), i tot plegat una autèntica festa a tot el país, i especialment a Ordino, on els urbans s'afanen per fer circular els vehicles que han d'aparcar on sigui per veure les sortides, l'evolució dels corredors, el festival que hi ha allà. ¿I com anava ahir la cosa? Doncs de la Ronda dels Cims, en cursa individual anaven destacats dos isards, un amb vena a la mà inclosa, Salvador Redondo, i un altre clàssic de l'Andorra Ultra Trail, Óscar López, a la seva esquena, tots dos junts per passar la nit en companyia per les muntanyes d'un país ahir i tot el cap de setmana bolcat en ells, pensant en aquesta bestiesa esportiva, turística i social. Al darrera d'ells, Uli Calmbach, un atleta que al Coll de la Botella portava cara de ‘tocat', cosa que no es perfilava en els rostres dels dos homes que el precedien, i si bé en aquell punt el seu desavantatge era de 20 minuts, ja a la Margineda (és diu aviat aquest ‘ja'), havia augmentat a més de mitja hora. I de dones, Nerea Martínez, espectacular, meravellosa i calculadora, trotava entre els nou primers classificats amb distància respecte a les seves rivals, ahir a la nit Karine Sanson i Irina Malejonock, ambdues massa lluny.

De retirats, al tancament d'aquesta edició, una dotzena, però d'incidències greus, cap. Només que, a la Margineda hi va haver alguna queixa perquè el servei de fisioteràpia va arribar a les 21.45 de la nit, quan ja havien passat gairebé una desena de corredors, alguns realment amb problemes. Avui al migdia s'espera que arribi el vencedor a Ordino.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT