PUBLICITAT

Arriben i... la ferida s'oblida

  • L'arribada dels infants sahrauís arracona per uns mesos les dificultats viscudes a l'Adsaps
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una mare d'estiu s'abraça a una jove sahrauí, ahir tot just veure-la baixar de l'autocar Foto: ANA / M.T.

Ja són aquí. Després de molts esforços per part de la nova junta de l'Associació d'Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps), finalment ahir al matí van arribar a Andorra els infants que passaran l'estiu en famílies d'acollida en el marc del projecte Vacances en pau. La seva arribada és alegria, i ajudarà a tapar la ferida oberta els darrers mesos en el sí de l'associació, que va iniciar-se amb la detenció i empresonament de la fins llavors la seva presidenta, Carme Bardina, acusada d'apropiació de fons de l'entitat.

Dels catorze infants sahrauís previstos, finalment només n'han arribat dotze, ja que dos d'ells s'han quedat a Barcelona perquè les seves famílies d'acollida iniciaven les vacances des d'allà. La presidenta de l'Adsaps, Lluïsa Hurtado, va explicar que, de moment, només han pogut reunir la meitat del que costa el projecte, però que continuaran fent activitats per aconseguir els diners. Hurtado també va agrair la confiança que els han dipositat des de la delegació del Sàhara a Catalunya.

Alguns dels pares d'acollida, com la Rosa, van reconèixer que aquest any ha estat molt complicat, però que el fet de tenir els nens a Andorra fa que puguin oblidar-se de totes les dificultats. «És inexplicable el que t'aporta, és una sensació molt gratificant», va afegir.

Ahir tot eren somriures, abraçades, i alguns plors alegres. És la culminació d'un llarg viatge, tant de l'associació per aconseguir reunir els diners, com dels nens i nenes, que van sortir del seu país dijous al migdia i van arribar a Barcelona de matinada.

Hurtado va explicar a l'ANA que els nens sahrauís van arribar molt cansats però molt contents de tornar a Andorra, i va assegurar que poden estar «contents i agraïts» perquè els infants han pogut arribar malgrat que només han recaptat la meitat dels diners que es necessitaven per pagar els vols.

En relació a l'associació, Hurtado va afegir que els està constant molt tornar a la normalitat, i que encara hi ha molta feina a fer. Així, espera que el projecte Vacances en pau pugui tenir continuïtat, tot i que «cal polir coses del projecte i s'ha de remuntar l'associació».

Els dotze infants passaran dos mesos al país, participaran en les activitats que organitzen els comuns, i està previst que tornin al seu país el 6 de setembre. Una de les activitats que més il·lusió els fa és anar a la platja i a la piscina, perquè durant la resta de l'any no veuen l‘aigua.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT