PUBLICITAT

Comissió rogatòria per investigar els comptes vinculats a l'Institut Nóos

  • Urdangarin i el seu soci haurien, presumptament, portat 400.000 ? al país
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Urdangarin, a l'extrem esquerre, amb la família reial espanyola Foto: AP

Hi ha fonaments per sospitar que Iñaki Urdangarin va desviar diners cap a Andorra, a més de cap a Belize, Luxemburg i Suïssa. A petició de la Fiscalia Anticorrupció, el jutge que instrueix el cas, José Castro, ha sol·licitat a la Batllia que indagui si hi ha a Andorra comptes corrents, dipòsits o fons d'inversió a nom d'alguna de les cinc persones que formaven el nucli dur de l'Institut Nóos: Iñaki Urdangarin, Diego Torres, la dona de Torres; Anna Maria Tejeiro i els seus dos germans, Miguel Tejeiro i Marco Antonio Tejeiro.

El jutge de Palma també vol que es rastregi si hi ha comptes corrents dels quals el titular sigui alguna de les 15 societats mercantils o empreses controlades pels principals imputats, que es van utilitzar suposadament com entramat per desviar els fons públics i privats que van rebre a través de l'Institut Nóos. Se sospita que Urdangarin i el seu soci haurien portat prop de 400.000 euros cap a Andorra procedents d'aquesta entitat, mitjançant l'obertura de diversos comptes corrents on haurien dipositat els diners en efectiu. En la comissió rogatòria es demana que hi hagi celeritat per evitar que els investigats puguin ocultar-los, va informar ahir Cadena SER.

En cas que es localitzin els comptes, el jutge en sol·licita l'embargament i bloqueig cautelar. També que les entitats bancàries aportin tota la documentació que consti en els arxius d'aquests fons: la identificació de les persones que van obrir els comptes i les que tenen autorització per operar, a més dels extractes dels moviments bancaris que s'han fet, des que es van crear fins ara. El jutge també vol saber si van llogar alguna caixa de seguretat, qui hi tenia accés i el registre de visites.

De moment, les autoritats andorranes no han donat resposta a la petició del jutge de Palma, José Castro, que fa una setmana es va traslladar a Barcelona al costat del fiscal anticorrupció, Pedro Horrach per prendre declaració a una seixantena testimonis i un imputat, l'empresari Joaquim Boixareu. Segons va poder saber Cadena SER, aprofitant la visita a Barcelona, ?la comissió judicial es va reunir amb representants de la delegació de l'Agència Tributària a Catalunya per activar o buscar noves línies d'investigació en el cas Nóos per seguir estirant el fil.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT