PUBLICITAT

Les matriculacions continuen disminuint però a menys ritme

  • Cauen un 1,8% respecte al maig i situen la tendència interanual al 8,2% negatiu
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un jove es mira un vehicle durant la Fira de l'Automòbil, aquest juny Foto: ÀLEX LARA

La matriculació de vehicles al mes de juny va continuar en registres negatius, concretament un 1,8% en la tendència mensual i un 8,2% en la interanual. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística, que va assenyalar que al mes de juny s'han matriculat 239 vehicles. Malgrat aquestes xifres negatives, les dades indiquen que es modera el retrocés respecte a les dades registrades al maig.

Dels 239 vehicles matriculats durant el mes de juny, 160 (67%) han estat turismes; 55 motocicletes i ciclomotors (23%); 7 camions i camionetes ( 2,9%) i 17 altres (7,1%). La davallada més important la presenten la matriculació de camions i camionetes (-4,5%).

En termes interanuals, encara és més acusat, ja que la davallada de matriculacions en el segment de camions i camionetes encara és més significativa (31,6%). Això, afegit a l'important retrocés en matriculació de turismes i motocicletes, provoca que la tendència global de matriculacions se situï en aquest 8,2% negatiu. Es manté així el context de tendència negativa que s'observa durant el segon trimestre d'aquest any.

Època de davallades / La tendència de matriculacions totals presenta un descens sostingut fins a l'estiu de 2011. A partir d'aquest moment, la tendència inicia un període de recuperació, però durant el primer semestre d'aquest any torna a davallar de manera acusada, situant-se en els registres mínims de la sèrie presentada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT