PUBLICITAT

Confirmat que seran a Or

  • El Govern manté la mateixa subvenció de la temporada passada com a «excepció» i el club s'inscriu
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president Aixàs i el director general, Francesc Solana, es dirigeixen ahir al matí a la premsa per comunicar la inscripció a la LEB Or per la 2012-13 Foto: TONY LARA

Ahir al matí el BC River Andorra va convocar una roda de premsa per anunciar un alliberament per a l'entitat: finalment, i després de la tensió viscuda el dia anterior quan van saber directament de paraula del cap de Govern, Toni Martí, que no comptarien amb un augment del 30% en la subvenció pública, sí que seran a la LEB Or la pròxima temporada. Els diners públics que posarà el gabinet que presideix Martí no seran ni un euro més que la temporada passada, això és 444.000 euros, però des del club aquest fet es veu com «un augment» perquè la política governamental és reduir en un 10% les aportacions públiques a totes les entitats esportives del Principat. «És una excepció que fan amb nosaltres», va reconèixer ahir el president del club, Gorka Aixàs, amb visibles gestos de cansament després d'una nit molt llarga.

D'aquesta manera, el club ahir ja tenia clar que seria a LEB Or, que faria el pagament corresponent –estava tramitat el viatge dels primers 20.000 euros cap a la seu a Madrid de la Federació Espanyola de Bàsquet–, i que comptaria amb un pressupost «hipotètic», segons Aixàs, de 760.000 euros –la idea inicial era de 820.000. ¿Per què hipotètic? Doncs perquè tot depèn de si demà se sap que hi ha una competició de 18 equips o de 16, i si hi haurà més viatges o no, i on. «Creiem que tenim el suport del públic de tota la temporada, i des de la part institucional se'ns ha garantit que es mantindrà la subvenció, així que sortirem a Or», va manifestar Aixàs.

PEÑARROYA JA TÉ OFERTA «FORMAL» / Confirmada la presència andorrana a LEB Or, Aixàs va informar que el director general, Francesc Solana, ja treballada des d'ahir a fons per formar l'equip. La primera peça és l'entrenador, i així el mateix Solana va confirmar que Joan Peñarroya «ja té la nostra proposta formal». El tècnic s'agafarà uns dies per estudiar la proposició i donar una resposta. «No serem nosaltres qui el pressionem ara a ell després de tot el temps que ha passat», va dir Solana.

CONFIGURACIÓ DE LA PLANTILLA / L'altra part fonamental és la futura plantilla. Aquesta l'haurà de decidir el nou entrenador, sigui Peñarroya o un altre, però Solana va concretar ahir que l'austríac Anton Maresch i el càntabre Pablo Sánchez tenen contracte per una temporada més amb el club, mentre que va dir que la intenció de l'entitat és mantenir d'altres: «Ens agradaria que tothom que hi era la temporada passada entri en la idea de continuar». Ara bé, com a noms va parlar de Devin Wright i Dmitry Flis com a desitjables. «Altra cosa seran», va dir Solana, «els interessos personals que hi pugui haver com en qualsevol pretemporada». Pel que fa al base Fede Bavosi, tot i que el jugador gairebé ho té tot tancat per marxar a Uruguai, «rebrà la nostra proposta de continuïtat segur, perquè és el base que volem».

En tot cas, com que la temporada arrencarà, en principi, el 5 d'octubre, Solana va anunciar que la pretemporada està prevista que comenci l'última setmana d'agost, ja amb gran part de la plantilla tancada.

LA IDEA ÉS SER «SEMPRE COMPETITIUS» / La reducció dels diners i per part del pressupost no és una raó, segons Solana, per pensar que l'equip pugui baixar el seu rendiment: «Nosaltres farem un equip per ser sempre competitius, amb la qual cosa no canvia res respecte l'any passat, que ja vam dir que no teníem intenció de pujar a Or sinó de poder competir cada partit». En aquest sentit, el president Aixàs va assegurar que la intenció del club és «treballar per créixer», i no va descartar «l'ACB» com objectiu, «no en un any, qui sap si en cinc, però estem en el món de l'esport i per això volem anar a més i poder aspirar algun dia a ser un equip d'ACB, ¿per què no?». «Nosaltres treballar, treballarem», hi va afegir.

LA BASE AUGMENTA EN DOS EQUIPS / Una de les coses que preocupa la massa social del BC River Andorra és el treball amb la base. Ahir Solana va deixar molt clara la postura del club: «La baixada en el pressupost no afectarà la base. No hi haurà cap acció per part del club per retallar en aquest sentit». Així mateix, el director general va anunciar que el club incorpora dos nous equips en les categories inferiors, un infantil i un cadet, tots dos femenins. De la mateixa manera, Solana va confirmar que la idea amb la base passa per «posar els júniors a Preferent, que l'infantil jugui a la màxima categoria i que el cadet guanyi en competitivitat».

L'EVOLUCIÓ CAP A LA PART PRIVADA / La temporada passada el club va rebre una aportació de diners que es dividia en un 72% d'ingressos públics, i 28% privats. Aquesta temporada 2012-2013 hi haurà una evolució en favor dels privats: 65% del Govern, i 35% dels privats. «Encara es poden tancar aquesta temporada algun acord amb altres empreses», va informar Aixàs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT