El Pidasa planta cara l'Osijek i es permet buscar l'empat fins el final

• El bon posicionament dels colomencs desestabilitza els croates, que no mostren ser massa superiors
R. M. S.

Sonejee intenta evitar la continuació de Perosevic, sota l'atenta mirada del porter Eloy Casals, ahir a l'Estadi Comunal Foto: TONY LARA

El Pidasa Santa Coloma va tenir en les seves mans l'empat contra l'Osijek, un conjunt croata que arribava al Principat amb la targeta de favorit, però que al camp no va demostrar tenir massa recursos, excepte el físic, per derrotar els colomencs. Al final, després d'una primera part molt bona dels locals i una segona en la mateixa línia, en el minut 76 Milicevic, que havia substituït Petrovic als 41 minuts de partit, va marca l'únic gol del partit.

La primera part dels andorrans va ser tan seriosa que les armes dels croates van durar mitja hora. Era qüestió d'orgull que no passés cap pilota, que cap centrada trobés un cap i que la porteria es quedés a zero. Es va aconseguir. L'Osijek mantenia la pilota i el Pidasa aguantava al darrera, i els intents de sortida locals es feien sense massa convicció, l'habitual en un equip que, en un partit com aquest en què se sent inferior, no vol tampoc assumir massa riscos.

Però l'evolució del partit va ser favorable, perquè els croates, quan arribaven, especialment per banda dreta amb Kvrzic, el més incisiu, era amb poca força. Només en el minut 24 van tenir l'ocasió més clara, quan Perosevic va agafar la pilota en la frontal i amb l'esquerra va xutar fort al centre, on Eloy Casals va mostrar qualitats.

Aquest avís feia pensar en què el primer gol podria arribar aviat, però només una centrada per banda de Kvrzic amb Casals atent per rebutjar, va ser l'aportació visitant abans que el Pidasa es mostrés amb ganes de, sense por, buscar la porteria rival. Va ser en el 33 quan Beto –era l'últim partit a casa de l'argentí– va habilitar Mota a la banda esquerra, i aquest va centrar sense massa perill, però suficient per veure que la defensa croata no era precisament un mur infranquejable.

Quan l'Osijek va veure que els intentarien plantar cara, va buscar novament la porteria de Casals, i en el 36 Perosevic per l'esquerra va voler entrar fins la cuina però al final va optar per la passada de la mort on venia Pusic com un avió. El xut del croata va donar en l'esquena de Ribo. I a córner sense més perill.

El Pidasa volia un premi, i així en el 40 una falta en la frontal, una mica allunyada, va acabar amb llançament de Juli alt, però amb signes de perill que la graderia va agrair amb aplaudiments. Aquest nou intent andorrà va fer que el tècnic Stanko Mrsic busqués canvis en el seu equip, i va seure a la banqueta Petrovic per posar Milicevic, aparentment com a càstig. El resultat, però, va ser similar.

LA SEGONA PART, GAIREBÉ UN CALC / Després del descans, amb el 0-0 en el marcador i alguns nervis en l'Osijek, el Pidasa va tornar a buscar la porteria rival i la banqueta visitant era un crit constant, amb Mrsic donant instruccions per trobar una solució que no semblava trobar. Mentre el conjunt visitant es perdia en l'elaboració de l'atac entre la teranyina defensiva dels locals, en el minut 62 una falta a Romero va animar el Pidasa. La va botar Mercadé a la tanca, però la continuació, amb opcions, volia dir que, d'ocasions, els locals en tindrien. Així en el 68 Beto va rebre dins de la petita, d'esquenes, habilitant de cara Juli, que va xutar topant amb un defensa, i al córner. Era il·lusionant, però en el 76 Milicevic va driblar Fité dins de l'àrea i va batre Casals (0-1) en una ocasió que semblava un nores. En els últims cinc minuts, tres pilotes penjades per Manolo Jiménez van tornar les ganes per l'empat, que no va arribar.