PUBLICITAT

L'ascensió a Arcalís és la novetat del Ral·li d'Andorra

  • El Grandvalira Circuit també en formarà part per puntuar independent
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels vehicles que van formar part del Ral·li d'Andorra de l'edició anterior, a Ordino Foto: TONY LARA

Els dies 15 i 16 de setembre són les dates que l'Automòbil Club d'Andorra ha tancat per disputar la 41a edició del Ral·li d'Andorra. Una cita que aquest any compta amb dues novetats. La primera, que es pujarà a Arcalís, i la segona, que el Grandvalira Circuit també en formarà part, amb puntuació independent.

Hi haurà conducció diürna i nocturna, i en total hi haurà més de 125km de regularitat. A més, una tercera novetat serà que es descarta la modalitat de velocitat, ja que la participació estarà restringida únicament a turismes clàssics i Gran Turismes, aquesta amb un mínim de 30 anys des de la seva fabricació, i tot en format Regularitat Sport. Els vehicles clàssics estaran dividits en sis categories, segons la seva antiguitat.

ARCALÍS, LA NOVETAT MÉS DESTACADA / Al llarg de les dues etapes previstes del primer dia (de 72,16km la primera, i 40,29 +13 la segona), els participants realitzaran els trams d'Ordino (13 kms), la Rabassa (11,08km), la Plana (5,60km), Canillo (12,89km), la Coma (7,20km) i Arcalís (7,20km). Aquesta varietat és una amalgama d'especials que han figurat sempre en el ral·li al costat d'altres recuperades o noves, com Arcalís, un tram típic de pujada, o la recuperació de la Plana, antiga La Comella, que feia molts anys no s'incloïa en el Ral·li. El dissabte 15 l'etapa serà més llarga (112,43km) i els pilots realitzaran dues passades a Ordino, a la Plana i a la Rabassa, i una sola a Canillo. El diumenge 16 el recorregut serà de 40,29km amb un únic pas a Canillo, Arcalís, La Coma i Ordino. A continuació hi serà l'especial de 13km en el Grandvalira Circuit.

LA CITA AMB EL CIRCUIT / Els pilots que hi participin en aquesta 41a edició completaran més de 15 voltes a la pista que medeix 820 metres. Per les seves característiques tan diferents a la resta de trams, puntuarà independentment conformant, per tant, dues proves dins d'un mateix míting, una suma de ral·li més circuit. La pista andorrana situada en el Coll d'Envalira mai abans havia format part del Ral·li d'Andorra.

SORTIDA DISSABTE A LES 16.00 / El 41è Ral·li d'Andorra donarà la sortida a la primera etapa el dissabte 15 de setembre a les 16.00h, des del podi instal·lat en el Museu Postal d'Ordino, centre neuràlgic de la cursa, amb arribada per al primer participant durant la matinada del diumenge en l'aparcament del Camp de la Tenada.

La segona etapa partirà a les 8.00h, amb un final de ral·li a primera hora de la tarda del dia 16. Seguidament, l'ACA procedirà al lliurament de premis, amb una classificació general scratx per a clàssics i una altra per GT, totes dues marcant els guanyadors absoluts de la prova, així com una classificació per als cinc trofeus convocats: Amateur, per als equips que participin només amb aparells de medició originals del vehicle; Grandvalira Circuit, segons la classificació d'aquest tram; Valls d'Ordino, segons els punts acumulats en les tres passades al tram d'Ordino; Escuderies, reservat només a aquestes; i Memorial J. Montes, al millor equip compost per membres d'una mateixa família. L'ACA ja ho té tot encarat per la seva 41a festa del motor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT