PUBLICITAT

Tots pendents del cel

  • Des de les 8.00h d'avui ja corren per Andorra els més de 200 atletes de la Ronda dels Cims
R. M. S.
ORDINO

Periodic
Gerard Martínez, organitzador de l'Andorra Ultra Trail, ahir a Ordino explicant el recorregut complet Foto: TONY LARA

El temps vola tan ràpid com els més de 200 corredors que, des d'aquest matí a les 8.00h han sortit d'Ordino per iniciar la Ronda dels Cims en cursa individual. A les 10.00, la sortida de la Ronda per relleus, i ja aquesta nit, a les 21.00, el Celestrail, i a les 23.00 l'Ultra Mític. Serà com una guerra, com si els guerrers els haguessin soltat amb les ordres clares de lluitar contra l'enemic, a mort, i guanyar.

Per vèncer s'hauran d'anar menjant quilòmetres. Els de la Ronda, fins a 170; els del Celestrail, 83; els de l'Ultra Mític, 112. Des de fa dies que Ordino ja té un altre color, amb les tanques publicitàries, amb l'organització caminant amunt i avall tots enfeinats per tenir-ho tot enllestit. Ahir era dia de recollida de dorsals per als valents de la Ronda, i avui, des de les 10.30 del matí, arribarà el torn perquè els corredors del Celestrail i el Mític arrepleguin els seus dorsals. Ambient de competició i superació per tot arreu.

Ara bé, hi ha un problema afegit als quilòmetres i els desnivells: la pluja.

S'espera pluja, però poca

Amb els atletes i, sobretot, els organitzadors, voluntaris i personal d'assistència pendents del cel, el que toca és mirar les previsions. Aquestes, segons el web de meteorologia del Govern –sí, ja se sap que poca gent es refia...– és que per avui s'espera un temps en clara millora respecte ahir, quan la pluja va ser insistent durant tota la jornada. Això sí, per la tarda s'espera aigua, encara que no molta.

Dissabte, dia reservat per la sortida del Trail de 35km i especialment per l'arribada dels primers corredors de la Ronda dels Cims, del Celetrail i l'Ultra Mític, el temps serà assolellat.

En cursa, els corredors hauran de prevenir roba per combatre el fred en les zones altes, on hi pot haver fins i tot ratxes de vent més o menys fortes. Amb tot, sigui com sigui, l'organització té previstes alternatives al mal temps, a un possible canvi radical com va succeir la primera edició, quan una tempesta va sorprendre el gruix dels participants i es va haver de buscar refugi sota la pluja. Aquesta és una multicursa estudiada al milímetre, així que els corredors, si de cas, ja tenen bastant en pensar en els quilòmetres que els hi queden per arribar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT