PUBLICITAT

La Fiscalia Anticorrupció arriba a Andorra seguint Urdangarin

  • S'investiguen les factures cobrades per l'organització del Taller Emprenedors entre els anys 2003 i 2005
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
El duc de Palma, Iñaki Urdangarin, al funeral del seu pare, el maig passat Foto: AFP

La Fiscalia Anticorrupció espanyola està investigant les característiques d'uns serveis prestats per Iñaki Urdangarin i el seu soci, Diego Torres, a Andorra, en el marc del cas Nóos. Concretament, s'estudia la seva participació en l'organització del Taller Emprenedors entre els anys 2003 i 2005. El Govern va voler aclarir que l'Executiu no va tenir mai cap relació contractual directa amb Urdangarin, sinó que va ser contractat per l'empresa Robert & Compte Consultors, que organitzava el Taller Emprenedors, com a expert en lideratge i gestió d'equips. Segons el Govern, la participació d'Urdangarin va tenir lloc els anys 2003 i 2004, mentre que les factures que s'han trobat, emeses per Robert&Compte Consultors, corresponen als anys 2004 i 2005.

La Fiscalia Anticorrupció investiga el detall dels moviments del duc de Palma, Iñaki Urdangarin, imputat pel cas Nóos, a Andorra. Segons publicava ahir el mitjà Estrella Digital, en el llistat de factures de Nóos Consultoría Estratégica SL se n'inclouen dues per un import de 10.000 euros cadascuna emeses el 2004 i el 2005 a nom de l'empresa andorrana Robert & Compte Consultors. L'Agència Tributària i la Policia, a sol·licitud de la Fiscalia Anticorrupció, estan investigant les característiques d'aquests serveis prestats, els preus i els pagaments.

El Govern va confirmar que Urdangarin havia participat al Taller Emprenedors però va voler deixar clar que no va ser contractat directament per l'Executiu sinó a través de l'empresa que organitzava l'esdeveniment, Robert & Compte Consultors. A més, el Govern afirma que va participar en les edicions del 2003 i del 2004, mentre que la Fiscalia Anticorrupció només ha trobat factures dels anys 2004 i 2005.

També es va fer públic que aquests pagaments no figuren en l'informe de l'Agència Tributària perquè quedaven exempts d'IVA atès que procedien de l'estranger, però que tot i això, l'empresa els hagués hagut de declarar a l'efecte d'impost de societats.

ACTUACIONS FORA D'ESPANYA / Fins a aquest moment, les investigacions només havien centrat els treballs d'Urdangarin fora d'Espanya a Suïssa i Luxemburg, països als quals la trama presumptament va desviar diners d'origen públic i als que el jutge que porta el cas, José Castro, ha dirigit les corresponents comissions rogatòries per tal de bloquejar comptes bancaris i analitzar-ne els moviments. Ni Suïssa ni Luxemburg han respost de moment a la sol·licitud d'ajuda emesa per la justícia espanyola, segons les fonts consultades per Estrella Digital. Malgrat tot, els investigadors donen per fet que el bloqueig dels comptes oberts a nom de societats fiduciàries –testaferros– es farà realitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT