PUBLICITAT

El 39% de visitants demanen informació sobre esports

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un visitant surt de l'oficina de turisme d'Andorra la Vella Foto: EL PERIÒDIC

Un 39% dels visitants que acudeixen a les Oficines de Turisme d'Andorra ho fan per preguntar sobre temes relacionats amb l'esport. Així ho demostren les dades fetes públiques per Andorra Turisme ahir referents a les consultes registrades a les oficines durant la temporada d'hivern. Darrera dels esports, se situen les consultes relacionades amb la cultura (20%), amb la natura (18%), i les compres (13%).

Les dades indiquen que la majoria de persones que es dirigeixen a alguna de les oficines de turisme pernocta al país, concretament, un 86%, davant del 14% que són excursionistes. El 51% dels turistes atesos són de nacionalitat espanyola, i el 22% provenen de França. El tercer col·lectiu en volum atès és l'intern, andorrans i residents. D'altra banda, el 31% de les persones que s'han apropat a les oficines de turisme han viatjat amb un grup d'amics i un 26% ho ha fet en família. Un 20% viatja amb la parella i un 17% en grup organitzat. Més de la meitat són repetidors, és a dir que han visitat ja amb anterioritat el país. En resum, el perfil de la persona que acudeix a les oficines és un turista espanyol que viatja amb amics, que arriba al país amb cotxe i que no és la primera vegada que ve.

Durant la darrera temporada d'hivern, un total de 82.454 persones van ser ateses presencialment per les oficines de turisme, i va ser el mes de desembre quan es va registrar una major afluència, atenent 19.333 persones. L'oficina de turisme d'Andorra la Vella és la que atén més persones, el 32% del total. Segueix l'oficina d'Encamp, que rep la visita del 22% de les persones ateses. Per darrere, Sant Julià de Lòria i l'Oficina Nacional (ubicada a la capital) van atendre un 11% dels interessats cadascuna. A la Massana es va informar a un 9% dels visitants i a Escaldes-Engordany el 7%. A Ordino i a Canillo van rebre un 4% de visitants cadascuna de les dues oficines.

Aquestes dades es recullen en el marc de programa Infoturisme i a partir d'aquest estiu ja es podran fer comparatives per veure quina és l'evolució de visitants que demanen informació a les oficines de turisme i quines són les seves necessitats, segons va informar Andorra Tursime a través d'un comunicat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT