PUBLICITAT

La Batllia embarga els béns d'Rtvasa per indemnitzar Besson

  • La parapública deu 237.324,76 euros a l'exdirector executiu per la rescissió del contracte
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Besson, quan era director executiu d'Rtva Foto: TONY LARA

La Batllia ha decidit ordenar l'embargament dels béns i drets de titularitat de la societat Rtvasa per poder pagar la indemnització de 237.324,76 euros a Joan Besson. Així s'estableix en un aute que dóna resposta a la petició de Besson, després que no s'arribés a cap acord entre les dues parts en els termes de fraccionament del pagament de la indemnització. Rtvasa havia al·legat les dificultats econòmiques de la societat per no satisfer de cop la quantitat, una al·legació que finalment la Batllia no ha tingut en compte en donar curs a la petició de Besson. L'embargament dels béns i drets de titularitat inclou «comptes corrents, llibretes o altres modalitats de dipòsit, nominal o numeral, que sola o conjuntament amb terceres persones pugui tenir» fins arribar a la quantitat exigida.

La Batllia ha dictat un aute pel qual es decideix l'embargament dels béns de Rtvasa fins a arribar a la quantitat suficient per satisfer la indemnització del que va ser director executiu de l'ens, Joan Besson, és a dir, 237.324,76 euros. Aquesta decisió arriba després que el Tribunal Superior dictaminés l'octubre passat que l'ens públic havia de pagar la indemnització a Besson. De la seva banda, Rtvasa va recórrer al Tribunal Constitucional que va desestimar el seu recurs d'empara. La parapública va al·legar la situació de les finances de la societat per no satisfer la indemnització i va proposar el pagament de 1.000 euros mensuals, que posteriorment es van elevar fins a 1.500, unes propostes que Besson no va acceptar en considerar que Rtvasa tenia recursos suficients per pagar.

L'aute posa en relleu que en data 6 de juny del 2012 es va requerir a Rtvasa que en el termini de 15 dies hàbils liquidés les quantitats establertes, comunicant-li que en cas contrari, es procediria per la «via d'execució forçosa».

De fet, la Batllia destaca en l'aute al que va tenir accés l'ANA que un dels motius pels quals la parapública al·legava no tenir diners per pagar era el fet que havia hagut d'abonar les indemnitzacions als quinze treballadors acomiadats entre el febrer i l'abril del 2012. En aquest sentit, s'indica que es desconeix l'import global satisfet als treballadors, però es posa en relleu que no paga a Besson per les dificultats econòmiques i en canvi sí que fa efectives les quantitats als treballadors.

Per aquest motiu, i atenent al fet que Besson no va acceptar la darrera proposta de Rtvasa de pagar 1.500 euros mensuals, que el jutjador «tampoc considera raonable i suficient», es considera «procedent i de dret» donar lloc a la petició de Joan Besson d'embargar els béns de la parapública.

De la seva banda, fonts properes a Besson van destacar que es van fer diverses reunions amb la voluntat d'arribar a un acord, però que Rtvasa va rebutjar una proposta per la qual es podia abonar la indemnització en pagaments fraccionats en un termini llarg, però no tant com el que proposaven des de la parapública.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT