PUBLICITAT

Brussel·les torna a retardar l'obtenció de la IGP per la carn d'Andorra

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La Identificació Geogràfica Protegida (IGP) s'ha tornat a retardar. El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va manifestar, fa uns mesos, la seva confiança en obtenir el segell al mes de juny, però finalment s'haurà d'esperar una mica més. Les darreres informacions demanades des de Brussel·les van ser respostes per Agricultura amb la màxima rapidesa i s'esperava una resposta en un termini de tres mesos, però segons va informar el Govern, Brussel·les «està tenint moltes dificultat per complir els períodes de resposta fixats».

Aquesta va ser la resposta que Brussel·les va donar a l'ambaixadora Eva Descarrega, quan va sol·licitar als serveis de la Unió Europea que tracten les demandes d'IGP, la informació relativa a la Carn d'Andorra. El «nombre de demandes ha crescut enormement en els darrers mesos», van excusar-se.

Així, des d'Agricultura informen que no han rebut cap altra demanda d'informació en relació a la documentació tramesa, i que per tant segueixen a l'espera que la UE publiqui la demanda i així permeti començar a utilitzar el segell. Tot i així, des de l'1 de gener Ramaders d'Andorra i l'Escorxador Nacional ja apliquen les prescripcions tècniques de la candidatura per a la IGP amb resultats «satisfactoris».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT