PUBLICITAT

Segona intervenció d'urgència a Ràdio Andorra

  • El Govern destina 159.818 euros a evitar filtracions d'aigua
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'edifici de Ràdio Andorra, declarat bé immoble d'interès patrimonial Foto: ÀLEX LARA

L'edifici de Ràdio Andorra necessita una nova intervenció d'urgència, per pal·liar «les lesions de segon ordre». És a dir, evitar les filtracions d'aigua puntuals a través de les cobertes inclinades. Per això el Consell de Ministers va acordar licitar un concurs per a aquesta segona intervenció d'urgència, per un import estimatiu de 159.818 euros. L'edifici de Ràdio Andorra està declarat bé immoble d'interès patrimonial.

El Govern explica, en un comunicat, que les cobertes inclinades de l'edifici han perdut elements «imprescindibles de protecció». Així per exemple, dues de les tres xemeneies de l'immoble han perdut el barret i se n'han desprès les totxanes que les aixecaven, i per tant «han esdevingut dos punts d'entrada d'aigua importants». Així mateix, «la manca d'estanquitat de la coberta deteriora l'estructura de fusta a marxes forçades».

L'Executiu afegeix que la façana nord, la principal, té una doble façana amb un frontó amb falsos teulats, i que aquests s'han desprès, de tal manera que han deixat al descobert «el cap del recrescut del mur», i això causa filtracions d'aigua a través de l'interior del mur de la façana.

A més, també s'haurà de revisar el sistema d'evacuació de les aigües de la coberta plana (terrassa) i col·locar una nova làmina impermeable i una capa de morter de protecció per a aquesta làmina, doncs en la primera intervenció –en la que es va actuar per evitar les filtracions a través de les claraboies i la terrassa– no es va poder fer per manca de pressupost, indicava el comunicat del Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT