PUBLICITAT

Dimecres: dia de neteja a pistes

  • A l'hivern les baixaven per entrenar i competir, a l'estiu toca baixar-les tot recollint la deixalla
CLARA GARNICA
CANILLO

Periodic
Els infants netegen la pista de l'Avet, ahir al matí Foto: TONY LARA

Fa uns mesos baixaven per aquestes pistes a una velocitat endimoniada, sota una capa blanca i a unes temperatures poc per sobre dels zero graus. Ahir, van baixar-hi de nou, però poc a poc, amb parsimònia, recorrent superfícies verdes i sota un sol empipador.

És el tercer any que Grandvalira organitza aquestes jornades, que busquen conscienciar als joves amants de l'esquí de la importància de preservar les seves instal·lacions, a més d'integrar els valors pedagògics en la defensa i conservació del medi ambient.

Primer van ser els treballadors del domini, a principi del mes de juny, que van dedicar-se a netejar tota la superfície esquiable durant la temporada d'hivern, que un cop fosa la neu mostrava grans quantitats de deixalla. Però van deixar les pistes de competició pels més menuts, concretament els membres de 6 a 12 anys de l'Esquí Club d'Andorra (ECA) i del Soldeu Esquí Club (SEC).

La iniciativa fa tres anys que es realitza amb èxit, va explicar el director de Qualitat i Medi Ambient de Grandvalira-Ensisa, Ton Naudi. Aquest any ha sigut el que ha portat més joves promeses a les pistes de l'Avet de Soldeu; i de l'Esparver, Llop i Teixó del Tarter. En total hi van participar 55 nois i noies.

D'entre les troballes, una mica de tot: «ampolles, pals, plàstics, i fins i tot euros», va explicar Naudi. Tot va a parar a les plantes de triatge, per posteriorment traslladar-ho al seu destí final per a ser reciclat, en cas que es pugui –els euros, evidentment, es van quedar a les butxaques d'aquests joves.

El que més es va trobar a la jornada d'ahir van ser pals de competició i ampolles, va informar Naudi, que va reconèixer que any rere any les quantitats de brossa recollida, malgrat ser importants, van disminuint. «Això es deu a que cada vegada són més conscients de la importància de no embrutar». I és que hi ha una cosa clara: si no embruten durant l'hivern, menys feina durant aquestes dures jornades estiuenques de neteja.

Amb la jornada d'ahir, Grandvalira dóna per finalitzades les tasques de neteja de les seves instal·lacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT