PUBLICITAT

L'aportació del Govern no satisfarà la demanda del River

  • El club, pendent de la resposta a un augment del 30% en l'aportació pública, en consonància amb els privats
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gorka Aixàs i Pati Molné, de Molines Patrimonis, signen ahir l'acord per dues temporades més que uneix l'empresa amb el BC River Andorra Foto: EL PERIÒDIC

Ahir al matí el BC River Andorra tenia una notícia bona, però va marxar a dormir amb una de dolenta. La primera va ser que Molines Patrimonis va signar un acord de col·laboració amb el club que s'amplia en dues temporades i, vet aquí el més important: «doblant» la seva aportació, tal com es va assegurar en l'acte matinal de la signatura a la seu de l'empresa andorrana. Amb el transcurs de les hores, però, la situació es va anar complicant perquè l'entitat necessitava saber si rebria l'augment del 30% –mínim– que havia demanat al Govern per poder fer front als 820.000 euros de pressupost que el club calcula que necessita per tenir l'equip la pròxima temporada a la LEB Or. La resposta del Govern, segons les fonts consultades per aquest rotatiu, en un principi no satisfan al BC River Andorra, que ahir al vespre va mantenir una reunió de junta directiva per estudiar la situació. Així mateix, el club va informar mitjançant un comunicat ahir a la nit que del que sorgís de la junta s'informaria en una roda de premsa durant el dia d'avui per explicar la situació.

El termini per fer un primer pagament de 20.000 euros –són 40.000 en total la inscripció, però la meitat inicialment– a la seu de la Federació Espanyola de Bàsquet caduca demà divendres a les 13.00h. El club volia saber ahir la decisió del Govern per què, en cas de ser afirmativa i complir amb aquest augment del 30% que desitjaven, iniciar avui els tràmits de transferència perquè arribessin a temps els diners i no agafar-se els dits. El fet que la resolució del Govern no fos satisfactòria per als interessos del club obliga l'entitat a canviar l'estratègia, buscar una solució ràpida i, ara sí, treballar contrarellotge. I això era precisament el que el BC Andorra volia evitar de bon inici.

Segons va manifestar ahir el president Gorka Aixàs, el club vol comptar amb un pressupost de 820.000 euros per a la pròxima temporada a la LEB Or. D'aquests diners, «el 68%» corre a càrrec de l'aportació governamental –o així hauria de ser per ser possible quadrar números– i la resta, el 32%, «de la part privada». En aquest sentit, amb l'acord que ahir es va tancar amb Molines Patrimonis, una de les parts estava coberta, perquè inclou aquesta empresa, a més de les altres dues aportacions: River Centre Comercial i MoraBanc. Els primers van concretar l'acord amb el club fa unes setmanes, i el segon ho ha tancat aquesta setmana en què estem amb un 33% d'augment de la seva aportació.

ELS PRIVATS HAN COMPLERT / Des del club els dirigents han manifestat la seva satisfacció per la resposta que han tingut per la part privada, que fins i tot ha respost, segons l'entitat, millor del que s'esperaven. De fet, no és cap secret que ni tan sols el mateix Govern esperava aquesta resposta tan positiva, amb la qual es confiava des de l'administració en què, en no haver massa seguiment, els diners públics obligats podrien ser inferiors.

Com que aquest fet no s'ha donat, el Govern, que ara i sempre ha estat entre l'espasa i la paret en aquesta relació amb el BC Andorra, ha hagut de posar els números que realment té sobre la taula, amb la qual cosa el River s'ha trobat amb una sorpresa que no esperava.

«Nosaltres esperem que la resposta del Govern sigui positiva, perquè la part que nosaltres havíem de treballar amb els nostres patrocinadors ja està complerta», va assegurar Gorka Aixàs ahir al matí durant la signatura del conveni amb Molines Patrimonis.

Per part del gabinet de Toni Martí, ahir només es va informar que no hi havia res decidit en aquest sentit. És precisament el mateix Martí qui porta aquest tema personalment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT