Andorra venç Moldàvia i espera Malta en les semifinals de demà

• La selecció s'imposa «sense fer un partit excel·lent», segons Jaume Tomàs, amb 33 punts de Marín
SAN MARINO

Dani Marín va ser ahir el màxim anotador i ja ho és de la competició Foto: FIBA Europe / Filippo Pruccoli

Moldàvia era una incògnita i ahir es va descartar amb una contundent victòria de la selecció andorrana per 100-84 en el segon partit de l'Europeu de Petits Països que es disputa a San Marino. El combinat tricolor, «sense fer un partit excel·lent», segons el seleccionador, Jaume Tomàs, no va permetre cap ensurt i va vèncer imposant un fort ritme que els moldaus finalment no van poder seguir. Dani Marín va fer el millor partit del torneig fins el moment, amb 33 punts, 5 rebots i 3 assistències, i ja és el màxim anotador del torneig amb una mitjana de 22,5 punts per partit. Malta serà el rival en semis, demà a les 17.15.

Andorra sabia que trencar el rival seria qüestió de temps, i així el primer quart va ser igualat fins que els andorrans van tancar els primers deu minuts amb 27-20. A la mitja part, fins i tot la cosa es va igualar més, quan els moldaus van retallar distàncies (48-44). Però en el tercer parcial, el conjunt que entrena Tomàs va començar a posar la directa amb un parcial de 22-15 que deixava les coses 70-59. Encara i tot, no estava el matx tancat, perquè en un últim quart sempre pot passar qualsevol cosa. Amb tot, novament, com va passar en el primer partit contra Gibraltar del dia anterior, el moviment de la banqueta andorrana va ser determinant, i els joves que van sortir a la pista van fer una bona feina i van imposar un ritme que Moldàvia va sentir massa. Així, finalment la distància entre els dos equips es va obrir una mica més fins el 100-84 definitiu que situa Andorra primera de grup.

«Alguns avui han estat per sota de les seves possibilitats», va dir, però, el tècnic. Galera, Oriol Fernández i Martret tenien molèsties.