PUBLICITAT

Els comuns impulsen una llei per regular casals i activitats infantils

  • La legislació vol tractar aspectes com els drets d'imatge dels menors o les titulacions dels monitors
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mandicó i Marin informen dels punts tractats durant la reunió de cònsols, ahir al migdia. Foto: ANA / N. M.

Consens dels comuns per tirar endavant una llei del lleure, pensada per regular en matèria d'activitats infantils, ofertes per a joves o casals durant períodes de vacances, entre d'altres. Els consistoris, a través de la Taula de la Joventut –formada pels consellers de la matèria i tècnics de les set parròquies– han impulsat aquesta iniciativa, ja que consideren que no hi ha una regulació concreta per aquestes activitats i ofertes, a diferència d'altres àmbits com poden ser les escoles bressol o els centres escolars.

Així ho van explicar ahir al migdia els mandataris d'Escaldes i de Canillo, Trini Marin i Josep Mandicó, minuts després de finalitzar la reunió de cònsols. Mandicó va parlar de la necessitat de crear un marc legal que reguli aspectes com quines han de ser les ràtios d'infants per monitors, un aspecte molt controlat a països veïns com és el cas d'Espanya, però que aquí només es regula a partir del sentit comú.

La imatge dels menors / Va ser la presidenta de la Taula Permanent de la Joventut, la consellera massanenca Natàlia Cusnir, qui va presentar la iniciativa durant la reunió de cònsols, i que va tenir el vistiplau de les set corporacions. Posteriorment, i en declaracions a l'ANA, Cusnir va explicar que es vol que aquesta llei reguli, a més del tema de les ràtios, les titulacions que han de tenir els monitors de lleure, les atencions que s'han de donar als infants amb necessitats especials o els procediments a seguir en cas d'accident en les activitats de lleure o de malaltia d'un menor. Cusnir va reconèixer que els monitors i responsables de les activitats de lleure es troben mancats d'una guia que els indiqui quins han de ser els protocols a seguir, ja que a cada parròquia hi ha instal·lacions i ofertes de lleure que s'ofereixen amb criteris diferents.

La consellera escaldenca va afegir que, dins aquesta llei, s'hauria de definir què és el lleure i quines activitats engloba, i plantejar si cal unificar l'oferta, els preus i els departaments dels que depèn.

La Taula de la Joventut presentarà aquesta proposta al Govern. I si des del Ministeri d'Educació i Joventut es creu necessari, seria la pròpia Taula la que elaborés un avantprojecte de llei del lleure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT