PUBLICITAT

Un nou Europeu per consolidar la sava nova

  • Andorra debuta a les 15.00h a San Marino contra Gibraltar, que ahir va perdre 82-61 amb Moldàvia
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La selecció andorrana de bàsquet comença avui amb la feina de veritat amb el primer partit del Campionat d'Europa de Petits Països que es disputa a San Marino i que ahir va arrencar. El primer rival dels homes que dirigeix Jaume Tomàs serà Gibraltar, que ahir, en el partit que obria la fase regular del grup A, va caure derrotada per Moldàvia per un contundent 81-62. Aquest torneig ha de servir per introduir els nous jugadors que seran la base de la selecció durant els pròxims anys.

Amb Xavi Galera, Dani Marín, Jordi Olcina i Rafa Casals de referències, els joves valors de la tricolor han d'anar agafant protagonisme ara que aquests quatre noms ja tenen una edat com per pensar en un futur immediat donar el relleu natural. Així, el seleccionador té present aquesta possibilitat, i treballa per agafar nous valors. Albert Farfán n'és un, però hi ha d'altres com Cinto Gabriel que han de deixar clar que Rafa Casals és substituïble.

De fet, ara per ara el gran maldecap per al tècnic Jaume Tomàs és la presència o no de Casals en el joc. El pivot de 2,08 arrossega problemes físics, i de tothom és sabut que la selecció no juga igual si ell és al camp o no. Tomàs és conscient que la manera de jugar i el potencial del seu equip està ben estudiat pels rivals.

Andorra porta anys evolucionant en l'Europeu –antic Europeu C, ara de Petits Països–, i ha aconseguit fins el moment tres medalles d'or –a Gibraltar al 1998, a Andorra al 2000 i al 2004–, un bronze al 2006 a Albània, i la plata de l'última cita d'aquest campionat, al 2010 a Malta després de caure contra Dinamarca. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT