PUBLICITAT

Laika tem un increment dels abandonaments

EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Dues persones passeigen gossos per la gossera. Foto: EL PERIÒDIC

L'associació protectora dels animals de companyia, Laika, tem que en les properes setmanes es puguin incrementar el nombre d'abandonaments de gats i gossos per part de famílies que decideixin abandonar el país un cop acabat el curs escolar. La presidenta de l'entitat, Olga Gaitx, va explicar que de moment el nombre d'animals a la gossera es troba estable des de fa un any, però que la instal·lació es troba al límit de la seva capacitat.

Gaitx va explicar que, malgrat de moment no hi ha hagut més abandonaments, els fa una mica de por que en els propers dies, tenint en compte que ha acabat el curs escolar, hi hagi gent que marxi del país, i es produeixi un increment d'abandonaments d'animals de companyia. Per aquest motiu, es troben a l'expectativa del que pot passar.

La gossera acull actualment 60 gossos, i es troba al límit de la seva capacitat ja que en principi està pensada per 50 places, va explicar la presidenta de Laika. En el cas dels gats, l'entitat es fa càrrec actualment de 15 animals en espera d'adopció, i també estan saturats perquè la gestió d'aquests és molt complicada perquè no tenen un espai físic per acollir-los, i estan en cases particulars o en centres veterinaris a l'espera que els adoptin.

Gaitx va lamentar que, tot i no haver-hi més abandonaments, tampoc s'hagin fet adopcions, motiu pel qual el nombre d'animals es troba estable, informa l'ANA. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT