PUBLICITAT

La pluja i el vent, l'enemic

  • La Volta als Ports es talla a Ordino, només es disputa la meitat del Míting d'atletisme i l'escalada se suspèn
R. MORA
ORDINO

Periodic
Alguns dels ciclistes del recorregut curt de la Volta als Ports, abans que els agafés la pluja però amb fort vent Foto: TONY LARA

No es pot fer res contra els capricis de la meteorologia, que a més a Andorra és canviant de forma desesperant. Després de dies sota una forta calor, un sol inimaginable i un bon estar de paradís, ahir, jornada amb moltes, diverses i força interessants proves esportives, els núvols van aparèixer com dictaven les previsions, portant aigua a bots i barrals i un vent gelat que va fer baixar les temperatures entre 10 i 15 graus.

El resultat va ser que la Volta als Ports de ciclisme es va haver de tallar just abans de fer front a l'última ascensió del dia a Arcalís, mentre que el Míting Internacional d'atletisme que acollia atletes de renom només es va poder fer la meitat de proves. Així mateix, el Circuit d'escalada esportiva tenia ahir la seva primera prova, a Ordino, i tampoc no es va poder disputar. Mai no plou a gust de tots, però ahir l'aigua i el vent van amargar el dia a molts andorrans implicats en l'organització d'esdeveniments esportius.

«El primer que havíem de fer era vetllar per la integritat física dels corredors», va dir ahir el director de la Volta als Ports, Gerard Riart, que com la resta de membres de l'organització de l'Agrupació Ciclista Andorrana estava ahir abatut per tota la feina perduda per culpa de la pluja i el fred (2ºC a la Coma). L'aparició d'aquests dos elements va ser a partir de les 11.30h, quan els ciclistes del recorregut curt de 80km ja es dirigien a Arcalís, mentre que el gruix dels de la llarga de 111km batallava al Coll d'Ordino per pujar i, el que és més perillós, per baixar. D'aquests, només l'andorrà David Fernández, l'urgellenc Miquel Martínez, i el basc Rafa Pérez van arribar a la meta de la Coma i fins i tot esprintant per una classificació que l'organització ahir anunciava que no tindria validesa perquè la marxa cicloturista llarga es considerava anul·lada.

Des de l'organització, Riart va assegurar que havien fet «tot el que podíem fer», i finalment es va decidir aturar la cursa al Centre Esportiu d'Ordino, on dins es vivia un autèntic drama si es miraven les cares d'alguns ciclistes, realment afectats pel fred. Fins i tot, segons els organitzadors, es van haver d'atendre alguns casos d'hipotèrmia, tot i que en un principi cap de gravetat. «Portem dues setmanes d'onada de calor i avui –per ahir– passa això», va dir Riart, que estava decebut: «Havíem organitzat una arribada molt maca, tot el dinar estava preparat a Arcalís i havíem comprat molt beguda per què no faltés de res als corredors, i al final tot ha quedat en res, i a més demà –per avui– diuen que farà sol».

La xifra de gairebé 330 inscrits supera els 270 de l'edició anterior. Això almenys il·lusiona l'organització.

Del Míting Internacional d'Andorra disputat a l'Estadi Comunal ahir, per culpa de la pluja no es van poder disputar en la seva totalitat les proves de perxa, ni la javelina ni d'altres com el 400. Alguns atletes ni tan sols van esperar a veure si escampada perquè ja preveien el que podia passar, i com que venien al Principat a fer marques personals, ho van deixar córrer i van marxar abans d'hora. En tot cas, la victòria final va ser per al llançador de pes cubà Yoser Toledo, del Playas de Castellón, que va assolir 1.023 punts gràcies als 18,35m que va aconseguir. Segon va acabar un altre llançador de pes, Carlos Trobalina, del Grupo ISN Navarra Atlético, amb 18,00m i 1.002, mentre que tercer va ser el velocista de 100m Rubén Pros (FC Barcelona) amb 10,76s i 959 punts. En quarta posició va finalitzar Adrià Burriel (Mollet), també corredor de 100m, amb 10,79 i 949 punts. En cinquena posició, un altre llançador de pes, J. J. Ortega (FC Barcelona), amb 16,96m i 940 punts. La millor dona va ser Araceli López (Nerja Atletismo) amb 938 punts gràcies als 12,43s en els 100m. Dels andorrans, destaca l'actuació de Clàudia Guri en alçada: 1,69m i millor marca personal. A més, amb 891 punts.

S'havia de disputar ahir la primera prova del Circuit d'Escalada Esportiva d'Andorra, però l'aigua ho va impedir perquè el rocòdrom d'Ordino és a l'aire lliure. No hi va haver cap possibilitat de poder competir, tot i que a meitat tarda fins i tot es va veure algun raig de sol a la parròquia ordinenca. Encara no hi ha dates per traslladar en el calendari aquesta prova.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT