Domini absolut dels corredors de la FAM a la Travessa d'Encamp

• Óscar Casal és el guanyador en categoria masculina i Maria Fargues en la femenina
ENCAMP

D'esquerra a dreta, Valls (quart), Ó. Casal (primer), M. Casal (segon), Teixidó (tercer) i el jove Euan Prieto (setè). Foto: TONY LARA

Després de competir el dia anterior a la Vertical dels Skygames que es disputen a la Ribagorça, el gruix de l'equip nacional de curses de muntanya de la Federació (FAM) va tornar al Principat per disputar ahir al matí la Travessa d'Encamp, prova que els últims anys té el nom d'alguns dels seus corredors com a guanyadors, i que ahir es presentava com a segona cita de la Copa d'Andorra de l'especialitat. En categoria masculina el vencedor va ser Óscar Casal per tercer any consecutiu, completant els quatre primers tots atletes de l'equip nacional, mentre que en categoria femenina es va imposar la resident Maria Fargues.

El germà gran dels Casal va ser el més ràpid en completar els 20km de la cursa llarga de la Travessa d'Encamp, el Tomb del Forcat, amb un temps estratosfèric que ni tan sols l'organització esperava: 1h 20min 09s. En segona posició va finalitzar Marc Casal, amb un crono no gens menyspreable per a la distància i el desnivell acumulat que hi havia (1.680 metres), d'1h 22min 58s. Tercer va ser Ferran Teixidó a només vuit segons del petit dels Casal, mentre que el quart va finalitzar l'altre integrant de l'equip nacional, Joan Valls, amb 1h 23min 34s.

La cinquena posició en homes la va assolir el veterà anglès Devine Gary, de 46 anys. També va destacar la setena posició del jove corredor amb llicència andorrana, Euan Prieto, que amb 16 anys va completar el recorregut llarg amb un crono d'1h 32min 29s.

En categoria femenina, la victòria va ser clara per a la resident MAria Fargues, que el dia anterior també va córrer la Vertical dels Skygames sent la setena. Fargues va completar el recorregut em 1h 42min 57s, deixant a més de deu minuts una altra de les habituals en les curses de muntanya que es disputen al Principat, una Pilar Gutiérrez que va fer 1h 53min 42s. El podi femení el va completar Teresa Forn amb 1h 55min 40s, sent la jove andorrana Inka Bellés la quarta a poc més de dos minuts del podi.

A la competició hi van participar més de 70 atletes, i hi va haver molts absent per l'amenaça de pluja.