PUBLICITAT

Canillo engega un projecte per a la reutilització del material escolar

  • El Comú vol recollir llibres, estoigs i llibretes per revendre-ho a bon preu
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
L'escola andorrana de Canillo, un dels punts on el Comú vol recollir el material per a reutilitzar-lo Foto: ONA MORANTE

El Comú de Canillo ha engegat un nou projecte per afavorir la reutilització del material escolar. Segons va explicar la consellera de Social, Sandra Balcon, es tracta d'una iniciativa amb un triple objectiu. D'una banda, es vol aprofitar el material escolar que queda en bon estat però que els alumnes ja no han de fer servir més, de l'altra, s'oferirà a les famílies que han de comprar material per al nou curs per tal que el puguin obtenir a preus molt econòmics, i a més té una vessant solidària, doncs els diners que es recaptin amb la venda es destinaran a la casa de colònies AINA.

És sabut que molt material escolar només s'utilitza durant els deu mesos, i en acabar les classes encara podria donar servei a un altre alumne. Partint d'aquesta base, el projecte del Comú de Canillo consisteix en que totes les famílies amb nens que canvien de cicle educatiu, o que, pel motiu que sigui, deixen de fer servir materials com estoigs, pissarres, classificadors, llibretes o llibres, els puguin donar. El Comú els recollirà als centres escolars i als diferents punts d'afluència d'alumnes, i un cop els hagi acabat de recollir, els posarà a la venda a preus simbòlics.

Tal com va indicar la consellera de Social, la idea és que es pugui recollir el material, que estigui en bones condicions i pugui ser reutilitzat el curs següent, durant tot l'estiu, i que cap a la primera setmana de setembre s'estableixi un lloc fix on una persona de la plantilla del Comú hi sigui durant uns tres dies unes tres o quatre hores diàries. Allà s'hi podran adreçar tots els pares i mares que vulguin i necessitin comprar el material escolar per al següent curs per als seus fills a preus simbòlics.

A més de ser una iniciativa que permetrà a les famílies adquirir el material escolar a bon preu i que fomenta la reutilització de llibres i altre material d'estudi, amb els diners que s'obtinguin d'aquesta venda es farà una donació, que aquesta vegada es destinarà a la casa de colònies AINA.

CONTINUÏTAT DEL PROJECTE / La idea de la consellera canillenca és que aquesta iniciativa es pugui repetir ja de cara aquest mateix hivern, just abans de començar la temporada, cap al mes de novembre, amb el material d'esquí, doncs els nens el fan servir durant pocs anys perquè de seguida els queda petit, i encara pot ser útil a d'altres infants. Així, es podrien donar des d'esquís o botes fins a anoracs, pantalons o proteccions, entre d'altre material.

Si aquests dos projectes funcionen, Balcon voldria que la iniciativa tingués més continuïtat i es pugui mantenir totes les temporades, de manera que es converteixi en un costum que agafin totes les famílies canillenques de donar allò que ja no necessiten, i de poder comprar material gairebé nou a preus simbòlics.

Tot i que en aquesta primera edició la recaptació serà per a la casa de colònies AINA, en ocasions futures es podria destinar a les pròpies escoles perquè puguin fer més activitats, o es podria donar a d'altres organitzacions, segons va informar l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT