PUBLICITAT

Casal, setè a la Vertical dels Skygames que venç Agustí Roc

  • Joan Valls és 12è, Ferran Teixidó 14è i la tornada de Lluís Sanvicente a la competició el situa 15è
EL PERIÒDIC
BARRUERA

Periodic
Agustí Roc, durant la cursa d'ahir a Barruera, a l'Alta Ribagorça. Foto: OCISPORT

La primera cita dels Skygames a la Ribagorça van tenir ahir un dia de molta calor amb dues proves, la Vertical i la Skyspeed, amb presència andorrana només a la primera perquè els corredors acumulen a aquesta fase de la temporada molt desgast inicial. Així, a la Vertical, Óscar Casal va ser el millor de la selecció andorrana en finalitzar 7è amb un temps de 39min 29s, a gairebé tres minuts del podi que va tancar l'italià Nicola Golinelli amb 36min 16s. El més ràpid a la cursa va ser el català Agustí Roc, amb un crono de 35min 51s, sent segon el també espanyol Raül Garcia (36min 10s).

Óscar Casal va fer una cursa «dins del seu nivell», segons va manifestar ahir el seleccionador nacional, Carles Font, que va destacar l'actuació de Joan Valls, que va arribar a la cita dels Skygames amb forma com per situar-se 12è amb un temps de 41min 36s, Així mateix, en la classificació va seguir a l'andorrà un Ferran Teixidó que, 14è amb 43min 06s, va notar l'esforç d'aquest inici de campanya d'estiu, mentre que per últim també va ser destacable la tornada a la competició de Lluís Sanvicente, que va superant els seus problemes físics per acostar-se als millors, ahir 15è amb 48min 35s.

DUBTES AMB L'SKYMARATHON / L'equip andorrà porta una temporada exigent, amb un mes de juny i juliol en què les curses s'acumulen i el cansament es nota. Així les coses, ahir finalment cap representant de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va disputar l'Skyspeed prevista per la tarda, i fins i tot el seleccionador, Carles Font, va plantejar la situació d'estudiar encara a fons qui anirà, si finalment es decideix competir, a l'skymarathon del pròxim diumenge 8 de juliol. Avui tots els integrants de l'equip nacional, excepte Xavi Teixidó i Lluís Sanvicente, seran a la Travessa d'Encamp, puntuable per a la Copa d'Andorra, i a partir d'aquesta cita es decidirà.

PRESÈNCIA ANDORRANA A L'OPEN / La Vertical d'ahir a Barruera –3km de distància, un desnivell de 1.000 metres– va comptar amb presència andorrana en la prova Open. Així, Àngel Arenas va acabar 47è a10min 02s del vencedor, Joan Freixa, mentre que el també andorrà Matthieu Lefort va ser 93è a 16min 59s. En Open femení, la resident Maria Fargues va acabar 9a a 4min 42s de la vencedora Àngela Castelló. Carmé Millan va ser 10a a 4min 57s.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT