PUBLICITAT

Martí diu que l'estudi de la CASS revelarà pitjors dades

  • El cap de Govern assegura als padrins que les pensions estan garantides
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president de la Federació, Marcel Besolí, es dirigeix als assistents a la festa, ahir. Foto: ANA / M. T.

El cap de Govern, Toni Martí, que va participar a la celebració del 10è aniversari de la Federació d'associacions de gent gran, va assegurar que les pensions dels jubilats actuals estan garantides. Tot i això, va recordar que cal una reforma del sistema de la CASS, i va alertar que el nou estudi actuarial que s'ha encomanat per conèixer la situació de la parapública mostrarà dades pitjors que l'estudi de fa quatre anys, ja que «en aquell moment hi havia un creixement de població que no hi ha en aquests moments». De la seva banda, el president de la Federació d'associacions de gent gran, Marcel Besolí, va celebrar que l'organisme hagi servit durant aquests anys per fer arribar les seves inquietuds al Govern i que s'hagi aconseguit que les pensions mínimes «siguin una mica més acceptables». Malgrat tot, va recordar que un 10% de les pensions encara estan per sota del salari mínim.

En la seva intervenció, Martí va opinar que «es parla molt de les jubilacions, a vegades de forma equivocada», però va assegurar als padrins presents que les seves pensions estaran garantides, i va aprofitar per destacar el valor de l'esforç i del treball de la gent gran.

Malgrat tot, Martí va recordar que és necessari una reforma de la CASS, i que per tirar-la endavant estan esperant els resultats del nou estudi actuarial encarregat, i que ja va avançar que mostrarà dades pitjors de l'evolució que pot tenir el sistema, ja que el creixement de població s'ha aturat, i per tant hi ha menys assalariats que puguin omplir la caixa. El cap de Govern va dir que des de l'últim estudi «la situació ha canviat molt» i que per tant el Govern haurà «d'agafar les seves responsabilitats» per fer front a la situació, recollia l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT